Kesä on kohta.
Kesä on kohta.

Koulujen päättymistä juhlitaan tänä vuonna virtuaalisesti

Nuorisotoimien edustajat kehottavat myös vanhempia keskustelemaan lasten ja nuorten kanssa siitä, miksi annettujen ohjeiden ja kokoontumisrajoitusten noudattaminen on nyt tärkeää

Etelä-Karjalassa peruskoulujen sekä lukioiden kevätlukukausi päättyy lauantaina 30.5.2020. Koronapandemian vuoksi koulujen kevätjuhlia eikä ylioppilasjuhlia järjestetä, vaan mahdolliset juhlallisuudet on siirretty joko virtuaalisiksi tai myöhemmälle ajankohdalle. Lappeenrannan ja Imatran nuorisotoimet kehottavat nuoria juhlimaan kouluvuoden päättymistä tänä vuonna virtuaalisesti.  

Lappeenrannan vs. nuorisotoimenjohtajan Kimmo Hölkin mukaan Lappeenrannassa ei järjestetä tänä vuonna perinteistä School´s Out -nuortentapahtumaa.

- Olemme koonneet vinkkejä ja virtuaalisia vaihtoehtoja koulujen päätöspäivän viettämiseksi. Vinkit on koottu yhteen #virtuaalischoolsout-otsikon alle. Nuorisotalojen tuottaman sisällön lisäksi nuorille on tarjolla muun muassa valtakunnallisia virtuaalikonsertteja kuten YleXPop.   

Myös muut koulujen päättymiseen liittyvät juhlat tulee järjestää joko virtuaalisesti tai poikkeusolojen ohjeet ja rajoitukset huomioiden. Hölkin mukaan on hyvä muistaa, että esimerkiksi kymmenen hengen kokoontumisrajoitus on voimassa 1.6.2020 saakka.

Rajojen asettaminen on välittämistä

Nuorisotoimien edustajat kehottavat myös vanhempia keskustelemaan lasten ja nuorten kanssa siitä, miksi annettujen ohjeiden ja kokoontumisrajoitusten noudattaminen on nyt tärkeää. Imatran nuorisotyöstä vastaava Marika Vento muistuttaa, että tässä poikkeuksellisessa tilanteessa meidän kaikkien tulee kantaa vastuuta omasta ja toisten tuvallisuudesta ja terveydestä.   

- Tässä tilanteessa rajojen asettaminen lapsille ja nuorille on välittämistä. Suosittelemme lämpimästi myös vanhempien verkostoitumista keskenään. Pelisääntöjä voi sopia yhdessä muiden perheiden kanssa, jotta niistä on helpompi pitää kiinni. Apua ja tukea rajojen asettamiseen saa esimerkiksi koulukuraattoreilta, nuorisopalveluilta tai MLL:n vanhempainpuhelimesta, Vento vinkkaa.  

Virtuaalischoolsout-ohjelmassa on muun muassa Lappeenrannan Sammontorin nuorisotilojen Instalivenä toteutettava kokkisota sekä Imatran sähköinen verkkonuorisotila, joka on perjantaina 29.5. auki klo 21.00 saakka. Kaikki virtuaalivinkit koulun päättäjäisten viettoon löydät verkosta: https://bit.ly/2WKGAnq

Lappeenrannassa nuorisotoimi jalkautuu 29.5. nuorten pariin omin voimin ja 30.5. osana seurakuntayhtymän organisoimaa School’s Out-jalkautumista. Imatralla jalkautuva nuorisotyö käynnistyy kesäkuun alussa. Molemmissa kaupungeissa on kesän aikana luvassa myös ohjattua toimintaa nuorille, minkä lisäksi osa nuorisotiloista avataan AVI:n ohjeistukset huomioiden kesäkuun aikana. Nuorisotilojen avaamisesta sekä kesän toiminnasta tiedotetaan tarkemmin kaupunkien nuorisotoimien omilla verkkosivuilla. 


Lisätiedot:

Marika Vento
Vastaava nuoriso-ohjaaja
Imatran kaupunki
puh. 020 617 7279
marika.vento@imatra.fi

Kimmo Hölkki
vs. nuorisotoimenjohtaja
Lappeenrannan kaupunki
puh. 0400 154 596
Kimmo.Holkki@Lappeenranta.fi