Uudet liikennemerkit tulevat voimaan 1.6.
Uudet liikennemerkit tulevat voimaan 1.6.

Etäluentosarja uudesta tieliikennelaista ikääntyneille

Tunnetko liikennesäännöt? Mietityttääkö uusi tieliikennelaki? Etäluentosarja turvallisen liikkumisen hyvistä käytännöistä kertoo keskeisimmät tärpit uudesta tieliikennelaista. Luentosarja on suunnattu erityisesti 65 vuotta täyttäneille ja se käynnistyy 26.5.2020.

Uusi tieliikennelaki astuu voimaan 1.6.2020. Valtaosa arkisista liikkumisen säännöistä pysyy ennallaan, mutta muutoksia tulee muun muassa tiemerkintöihin, nopeusrajoituksiin ja liikennemerkkeihin. Nyt on hyvä aika käydä läpi turvallisen liikkumisen hyviä käytäntöjä tutustumalla muutoksiin ja päivittämällä tiedot liikennesäännöistä kokonaisuudessaan.

Järjestämme touko-kesäkuun vaihteessa kolmena peräkkäisenä tiistaina puolen tunnin etäluennot, jotka on suunnattu erityisesti 65 vuotta täyttäneille auton kuljettajille ja heidän apukuskeilleeen.

Teemat ja ajankohdat

•    Ti 26.5. klo 9.00-9.30 Yhteistyöllä se sujuu? Ennakoi ja hyödynnä apukuljettajaa
•    Ti 2.6. klo 9-9.30 Havaitsitko vielä nämä? Totuttuihin havainnointimalleihin vaikuttavat muutokset ja nopeuden sovittaminen
•    Ti 9.6. klo 9-9.30 Pyörällä päästä? Pyöräilijän kanssa liikenteessä

Miten liityn mukaan?

Mukaan liittyminen on helppoa. Sinun tarvitsee vain klikata alta löytyvää etäluentoon-linkkiä ja tehdä seuraavat valinnat.
Linkki etäluentoon.  (Linkkiä voit testata jo nyt.)

1.    Klikkaa avautuvalla verkkosivulla ”Katso sen sijaan verkossa” -kohtaa. (Jos sinulla on Teams, voit valita tässä kohtaa myös Teams-sovelluksen)

2.    Klikkaa seuraavaksi avautuvalla verkkosivulla ”Liity anonyymisti” -kohtaa.

3.    Olet perillä, kun selaimen ruudulla lukee, ettei tapahtuma ole vielä alkanut (englanniksi: ”The live event has not started yet”). Kun lähetys on alkanut, ruutuun ilmaantuu diaesitys/kouluttajan kuva.

Voit kysyä ja kommentoida kirjallisesti keskusteluikkunan kautta ruudun oikeassa laidassa. Jos oikealla ei näy keskusteluikkunaa, klikkaa oikeassa yläkulmassa kahden puhekuplan -kuvaketta.

Suosittelemme osallistumista koko sarjaan. Ei kuitenkaan haittaa, jos et pysty osallistumaan kaikilla kerroilla. Edellisen kerran luento on nähtävissä myös jälkikäteen ylläolevan linkin kautta ennen seuraavan luennon alkamista.

Kouluttajat

Etäluentosarjan vetäjinä toimivat Liikenneturvan Joensuun aluetoimipisteen kouluttaja Matti Immonen sekä keskustoimistolta Helsingistä suunnittelija Mia Koski.