Taidemuseo /arkistokuva

Museopuolella palaillaan arkeen kesäkuussa

Museot ovat oiva kohde vaikka kesän pyörä-tai kävelyretkillä. Kannattaa piipahtaa katsomaan oman kaupungin tarjontaa.  

Taidemuseo, kaupunginmuseo ja Käytävägalleria ovat avoinna kesäkuussa maanantaista perjantaihin kello 9-17 ja heinäkuusta alkaen maanantaista perjantaihin klo 9-18. Toukokuussa museot ovat vielä kiinni.

Taidemuseossa on esillä 1.6.-24.7. omat kokoelmat eli teoksia Imatran taideyhdistyksen kokoelmasta. Mukana ovat muun muassa Unto Pusa, Sam Vanni, Aimo Tukiainen sekä taideyhdistyksen jäseniä.

Näyttely on Imatran taideyhdistyksen 75-vuotisjuhlanäyttely.

Käytävägalleriassa voi ihastella Hanna Mangströmin tekstiiliteoksia ja koruja kesäkuun alusta 25.6. asti. Heinäkuussa vuorossa on Ritva Ruopan maalauksia, grafiikkaa ja savitöitä.

 Matka menneeseen

Kaupunginmuseossa voi puolestaan perehtyä Imatran vaiheisiin vuosina 1948-1970. Näyttely on mielenkiintoinen sukellus menneisiin vuosikymmeniin kaikenikäisille.

Teollisuustyöväen asuntomuseo avataan koronatilanteen vuoksi vasta heinäkuussa. Se on auki 14.7-23.8. tiistaista sunnuntaihin klo 11-17.

Luvassa on kesälle myös videoavusteinen arkkitehtuuripyöräily, jonka kukin voi kiertää pyörällä silloin kun parhaiten sopii ja katsoa kohteissa video-opastukset puhelimen välityksellä.

Imatran kaupunki toivoo, että museoissa vierailevat noudattavat turvavälejä ja huolehtivat käsihygieniasta.

 

Lisätietoja:

Taidemuseo ja arkkitehtuuripyöräilyt: Intendentti Eero Laajo, p. 020 617 6702, eero.laajo@imatra.fi

Kaupunginmuseo ja Teollisuustyöväen asuntomuseo: museoamanuenssi Kalle Pakarinen p. 020 617 6703, kalle.pakarinen@imatra.fi

Käytävägalleria: Museoassistentti: Rauni Tanskanen p. 020 617 6713, rauni.tanskanen@imatra.fi