Ulkokentät aukeavat virallisesti torstaina.
Ulkokentät aukeavat virallisesti torstaina.

Ulkoliikuntapaikat aukeavat 14.5. torstaina, mutta mitä se tarkoittaa?

Hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala vastaa ulkoliikuntapaikkojen avautumista 14.5. koskeviin kysymyksiin.

1)  Ulkoliikuntapaikoilla on ollut jo käyttäjiä, mitä tarkoittaa että ne aukeavat virallisesti torstaina?

Käytännössä ne ovat olleet kiinni, mutta tiedämme että käyttäjiä on esimerkiksi suljetuilla jalkapallokentillä jo ollut.

2) Saako siellä jatkossa harrastaa kuten ennen koronaa?

Ei, sillä toukokuun loppuun asti voimassa on edelleen 10 hengen kokoontumisrajoitus. Tämä tulisi seurojenkin muistaa harjoituksia suunniteltaessa.

Pienillä lähiliikuntapaikoilla, esimerkiksi urheilutalon ulkokuntoilupaikalla kymmenen hengen raja on ehdoton.

Isommilla kentillä, kuten Ukonnimen urheilukentällä ja tekonurmella ja ylipäätään kaikilla urheilukentillä, maksimimäärä ihmisiä on 30 henkilöä enintään 10 hengen ryhmissä. Kentillä ei harrastajien välillä saa syntyä lähikontaktia.

3) Ovatko ulkoliikuntapaikkojen pukuhuoneet käytössä?

Eivät ole vielä toukokuussa. Tämä on syytä ennakoida, että harjoittelemaan saavutaan treenivaatteissa. Myöskään vessat eivät hygieniasyistä ole toukokuussa käytössä.

4) Saako kentillä järjestää jo kilpailuja?

Ei saa. Kilpailut ovat toukokuun ajan kiellettyjä.

5) Mitä ohjeistukset sanovat golfkentistä?

Golf-kentille on eri määräykset, koska ne ovat isompia alueita. Niillä sallitaan toukokuussa enintään 50 henkeä ja maksimissaan 10 henkilön ryhmissä, lähikontaktia ei saa syntyä täälläkään pelaajien välille.

6) Onko muita ohjeistuksia ulkokenttien käyttäjille?

Kuten muuallakin, hyvästä käsihygieniasta on huolehdittava. Ennen kentälle tuloa on hyvä kotoa lähtiessä pestä kädet tai desifioida ne. Ja vastaavasti harjoituksista palatessa on muistettava pestä kädet. Kentillä ei ole käsienpesupaikkoja, koska vessat eivät ole käytössä.

7) Mitä tapahtuu 1.6. ulkokenttien käytölle?

Kesäkuussa voimaan tulevat uudet säännöt. Kokoontumisrajoituksia loivennetaan 50 henkilöön. Odotamme yhä Aluehallintoviraston (AVI) ohjeita esimerkiksi sarjapeleistä ja ulkokenttien käytöstä. Kaupunki tiedottaa heti, kun uudet ohjeet saadaan.

8) Milloin sisäliikuntapaikat avautuvat?

Sisäliikuntapaikkojen osalta odotetaan myös AVIn ohjeita. Ennakko-oletus on, että esimerkiksi urheilutalo voidaan asteittain avata kesäkuussa. Uimahallin osalta avaaminen on vielä kysymysmerkki. Erityisesti uimahallin avaamisen kohdalla tarvitaan tarkempia ohjeita muun muassa montako uimaria saa olla samanaikaisesti eri kokoisissa altaissa.