Kuva
Vesiputkea Myllypuron linjan työmaalta.

Väliaikaisia muutoksia Imatran talousveden tuotantoon

Tiedote
5.5.2020 16:21
Myllypuron vedenottaman tuotanto väliaikaisesti pois käytöstä

Imatra – Luumäki kaksoisraidetyömaa aiheuttaa väliaikaisia muutoksia Imatran talousveden tuotantoon. Joutsenon Myllypurosta tuleva 355 mm runkovesijohto on toistaiseksi poissa käytöstä raidetyömaan aiheuttamien johtosiirtojen sekä vesijohtoverkoston huolto- ja kunnossapitotöiden takia. Töiden arvioitu kesto on noin 3 – 4 viikkoa. Tällä välin Myllypuron vedenottamon tuotannon korvaamiseen käytetään Immalanjärven pintavettä.  Pintavesi on ollut talousveden tuotantokäytössä noin 5 – 10 prosentin osuudella, mutta nyt poikkeustilanteessa sen osuus on noin 30 prosenttia talousveden tuotannosta.

-    Tarkkailemme raaka- ja verkostovesien laatua valvontatutkimusohjelman mukaisesti ja tarvittaessa tarkkailua lisätään, kertoo vesihuoltopäällikkö Kari Pietarinen Imatran Vedeltä. 
 

Lisätietoja: vesihuoltopäällikkö Kari Pietarinen, kari.pietarinenatimatra.fi (kari[dot]pietarinen[at]imatra[dot]fi), p.020 617 4399. 

 

Lisätty lause 8.5.: Pintavesi on ollut talousveden tuotantokäytössä noin 5 – 10 % osuudella, mutta nyt poikkeustilanteessa sen osuus on noin 30 % talousveden tuotannosta.