Kuva
Vapputorvi
Vappu 2020 vietetään kotioloissa

Vietä vappu kotona

Tiedote
29.4.2020 17:51
Imatran kaupunki vetoaa kaupunkilaisiin, että vappua vietettäisiin kotioloissa. Paikallista vappuohjelmaa järjestävät verkossa muun muassa Imatran Immet –kuoro ja kaupungin nuorisopalvelut. Valtakunnallisesti tarjontaa löytää osoitteesta virtuaalivappu.fi.

Viime vuosien imatralaisiin vappuperinteisiin on kuulunut Imatran Impien järjestämät Empun lakitus Piponiuksen talolla ja Vapun päivän yhteinen laulutuokio Vuoksen Mieslaulajien kanssa. 

Tänä vuonna Imatran Immet järjestää ohjelmaa soveltuvin osin, muun muassa Impi-patsaan sukkanauhaperformanssi Impi-patsalla toteutuu virtuaalisesti ja on seurattavissa Impien sosiaalisen median kanavien kautta.

Imatran kaupungin nuorisotyö toimii digitaalisissa kanavissa.  Nuorisotyöntekijät tarjoavat vappuna nuorille yksilöllistä tukea ja aktivoivat nuoria sosiaalisen median ja verkkosisältöjen kautta. 

Nuorille löytyy vappuna verkosta sähköinen nuorisotila Discord alustalta, joka on paikallinen digitaalinen nuorisotila

Vastaava nuoriso-ohjaaja Marika Vento kertoo, että Discord perustettiin viikko koronarajoitusten voimaantulon jälkeen.

– Mukaan tulee viikoittain muutama nuori lisää ja ringissä on tällä hetkellä reilut parikymmentä nuorta. Tämän kokoista porukkaa pystyy jututtaamaan kahdella työntekijällä, Vento kertoo.
Nuorisopalvelut järjestää Facebookissa livelähetyksen vappuaattona klo 14. Siinä tehdään Vapuksi Rockyroad -suklaata ja nakkipiiloja.

Vento toivoo, että vanhemmat jaksaisivat asettaa nuorille rajat ja ohjaisivat heitä viettämään vappua kotona kuten vanhempansakin.

– Otetaan vastuu itsestämme ja toisistamme ja järjestetään tänä vappuna tapaamiset virtuaalisesti, Marika Vento kehottaa.

Valtakunnallisesti vinkkejä virtuaalisen vapun viettoon löytyy osoitteesta virtuaalivappu.fi. Sivustolle on kerättä kattava paketti erilaisia vapun verkkolähetyksiä, joissa muun muassa esiintyy Suomen eturivin artisteja.

Discord

Nuorisotila Imatra: https://discordapp.com/invite/yw9fKpX

Avoinna ma, ti, ke, pe klo 14–18 ja to klo 16–20 (vappupäivänä suljettu)

Ohjaamo Imatra: https://discord.gg/hTWyPAJ

Avoinna ti klo 12–15, ke klo 13–16 ja pe klo 12–15 (vappupäivänä suljettu)

Digitaalisessa nuorisotyössä on myös huomioitu yksilöllisen tuen tarve etenkin vapun aikana. Yksilöllisellä tuella tarkoitetaan nuorelle annettavaa henkilökohtaista tukea, reagointia huolta herättävissä tilanteissa ja nuoren tarpeiden hahmottamista. 

Keskusteluapua

Keskusteluapua nuorille on tarjolla myös valtakunnallisissa kanavissa kuten esimerkiksi  sekasin- chat- palvelussa. Chatti on auki seuraavasti:

Arkisin: 9-24
Viikonloppuisin: 15-24
Chat on suunnattu 12-29-vuotiaille
#stayhome #virtuaalivappu