Kuva
.

Lasten ja nuorten harrastakotona.fi avaa ovet kotona harrastamiseen 

Tiedote
24.4.2020 12:22
Harrastakotona.fi on lapsille ja nuorille suunnattu harrastamisen paikka netissä. Sivustolta löytyy monipuolista tekemistä sekä taide- ja kulttuurielämyksiä helposti ja maksuttomasti.

Harrastakotona.fi-sivuilla on ammattilaisten tuottamia ohjeita ja ideoita taiteen kokeilemiseen ja harrastamiseen. Helppokäyttöisille sivuille on valittu taidetekemistä aina parkourista sirkukseen ja sarjakuvasta tanssiin. Lapsi voi tutustua sivuihin yksin tai vanhemman kanssa. Sivujen sisältöjä voidaan käyttää myös etäopetuksessa. Sivuilta löytyy lisäksi esitystallenteita, virtuaalivierailuja sekä kalenteri, jossa näkyy tulossa olevia live stream -esityksiä. Sivut on tuotettu suomeksi ja ruotsiksi.

Perjantaina 24.4.2020 julkaistava harrastakotona.fi-sivusto on luotu, jotta lapset, nuoret ja perheet löytäisivät mukavaa tekemistä ja mahdollisuuksia kokea ja kokeilla taidetta poikkeustilanteessakin. Myös lasten ja perheiden hyvinvoinnin sekä tasapainoisen arjen tukeminen ovat hankkeen takana olevan valtakunnallisen yhteistyöverkoston lähtökohtia. Sivuston ovat tuottaneet Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, Kulttuurikeskus PiiPoo ja Lastenkulttuurikeskus Verso yhteistyössä useiden eri lastenkulttuurikeskusten kanssa.

Sisältöjä tuottavat mm. suomalaiset lastenkulttuurikeskukset, taiteen perusopetuksen oppilaitokset, taidekasvattajat, taidelaitokset, mediatalot ja taiteilijat. Sivustolle etsitään jatkuvasti uusia sisältöjä kaikkien taiteenalojen parista, ja niitä voi vinkata suoraan verkkosivuilla. Harrasta kotona -tiimi tutustuu etukäteen kaikkiin sisältöihin ja varmistaa, että ne soveltuvat lapsille ja nuorille. Linkit ohjaavat eri julkaisijoiden nettisivuille, ja jokainen sisällöntuottaja vastaa itse sisällöstään.

Harrasta kotona -verkkosivusto

Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton verkkosivut

Lisätietoja: Maarit Mäkinen, koordinaattori, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto
p. 040 800 7296, maarit.makinenatlastenkulttuuri.fi (maarit[dot]makinen[at]lastenkulttuuri[dot]fi)