Vuoksenniskan koulukeskuksen uudisrakennus

Vuoksenniskan koulun uudisrakennus myydään sijoitusyhtiölle

Kaupunki muuttuu omistajasta vuokralaiseksi. Tilojen käyttö jatkuu ennallaan.

 Imatran kouluverkkouudistus kiinnostaa myös sijoittajia. Imatran Toimitilat on myymässä Vuoksenniskan uudisrakennuksen hintaan 10,8 miljoonaa euroa ja takaisinvuokraa kohteen 20 vuodeksi.

Ostajana on ruotsalainen kiinteistösijoitusyhtiö Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB). Ostaja omistaa useita kouluja ja julkishallinnon kiinteistöjä. Yhtiön tavoitteena on laajentaa toimintaansa Suomessa.

─ Imatran kaupunki antoi Mitralle tehtäväksi kartoittaa sijoittajaostajia ja neuvotella kiinteistökauppojen toteuttamisesta. Olen tyytyväinen, että löysimme pitkäaikaisen omistajan kiinteistölle ja juuri nyt kaupan solmiminen on meidän näkökulmastamme erittäin kannattavaa, toimitusjohtaja Lassi Nurmi sanoo.

Myyntituloilla ja vapautuneilla pääomilla myyjäyhtiö lyhentää vierasta pääomaa ja parantaa kannattavuuttaan.

─ Imatra on tässäkin asiassa edelläkävijä kuntapuolella. Meille tärkeintä on toiminta ja kunnolliset tilat, ei omistaminen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen toteaa.

Ostaja on tyytyväinen yhteistyöhön.

─ Imatra on erittäin edistyksellinen kaupunki, koska se tekee suuria investointeja kouluihin ja kestävään kehitykseen. SBB on taas pohjoismaiden suurin yhteiskuntakiinteistöjen omistaja. Olemme sitoutuneet pitkällä aikavälillä investoimaan niihin kuntiin, jotka asettavat etusijalle kestävän kehityksen ja sijoittavat tuleviin sukupolviin, SBB:n toimitusjohtaja ja perustaja Ilija Batljan sanoo.

Ei muutosta arkeen

Sopimuksen mukaan vuokralainen vastaa kaikista hallinta-aikaansa kohdistuvista hoitokuluista. Perusylläpitoon liittyvistä korjauksista vastaa kuitenkin ostaja.

Kauppa ei vaikuta millään tavalla kiinteistön käyttöön. Koulu jatkaa arkeaan normaalisti.

Mitra aloitti neuvottelut Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB -yhtiön kanssa viime vuoden syksyllä. Vuoksenniskan koulun uudisrakennuksen myynnille kaupunginhallitus antoi tänään omistajaohjauksena hyväksyntänsä. Kaupat tullaan tekemään lähiaikoina.

Ostaja on osoittanut kiinnostustaan myös muiden koulukiinteistöjen hankintaan. Jos kaupunki harkitsee näiden myyntiä jatkossa, kaupoista neuvotellaan ensin SBB:n kanssa.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Lassi Nurmi, Mitra, p. 05 2352850, lassi.nurmi@mitra.fi

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen, p. 040 548 3790, anna.helminen@imatra.fi

SBB:n kiinteistöjohtaja Mikko Heiska, p. 050 532 9675,  mikko.heiska@sbbnorden.fi