Kuva
Kaupunki jakaa kesätyöseteleitä edelleen nuorten työllistämiseksi.
Kaupunki jakaa kesätyöseteleitä edelleen nuorten työllistämiseksi.

Imatran kaupunki joutuu karsimaan nuorten kesätyöpaikkoja

Tiedote
16.4.2020 18:57
Syynä poikkeusolo ja sen aiheuttamat muutokset palveluihin.

Imatran kaupunki joutuu karsimaan alustavasta suunnitelmastaan kesätyöpaikkojen määrää koronaepidemian vuoksi.

Kaupungilla oli alun perin tarjolla 40 kesätyöpaikkaa, joista 21 sijoittui varhaiskasvatukseen. Poikkeusolojen vuoksi kaupunki on jo joutunut antamaan lomautusilmoituksia henkilöstölleen. Tästä ja palvelutarpeen äkillisestä vähenemisestä johtuen kaupunki joutuu karsimaan reilusti yli puolet kesätyöpaikoista. Jäljelle jäävät kesätyöpaikat täytetään vasta loppukesäksi ja niidenkin osalta päätökset tehdään vasta myöhemmin, kun tiedetään miten koronatilanne ja palveluiden kysyntä kehittyvät.

─ Tämä on äärimmäisen harmillista nuorten kannalta, henkilöstöpalvelupäällikkö Jouni Urpalainen sanoo.

Kesätyöntekijöitä ei ehditty vielä valita. Muutamia korkeakouluopiskelijoita kaupungille on tulossa kesäksi. Nämä tehtävät liittyvät opintoihin.

Kaupungilla on edelleen jaossa kesätyöseteleitä, joilla nuoret voivat työllistyä alueen yrityksiin. Tarjolla on vielä 90 seteliä 2000-2006 syntyneille imatralaisille nuorille. Saatavilla on myös 20 Sampo-seteliä ammattioppilaitoksessa opiskeleville. Näistä lisätietoa saa osoitteesta: https://www.imatra.fi/kesätyöseteli

 

Lisätietoja:

Henkilöstöpalvelupäällikkö Jouni Urpalainen (kesätyöpaikat), p. 020 617 2224, jouni.urpalainenatimatra.fi (jouni[dot]urpalainen[at]imatra[dot]fi)

Kesätyösetelit: https://www.imatra.fi/kesätyöseteli