Kuva
Seutukaupungit
Seutukaupungit

Kaupungin tämän vuotiset lahjoitukset LUT –tukisäätiölle

Tiedote
7.4.2020 17:20
Kaupunki teettää kaksi selvitystä kansainvälisten opiskelijoiden sijoittumisesta yrityksiin ja siihen vaikuttavista seikoista

Imatran kaupunki on mukana osatoteuttajana AIKO-rahoitteisessa seutukaupunkiverkoston yhteishankkeessa, jonka keskeisiä tavoitteita on osaavan työvoiman saatavuus ja kohtaaminen mukana olevien seutukaupunkien kärkitoimialoilla sekä seutukaupunkien pito- ja vetovoiman vahvistaminen. 

Imatran osatoteutuksessa tämän Joustavat koulutusmallit –hankkeen sekä useamman muun alueella käynnissä olevan hankkeen yhteistoimin luodaan uusi toimintaympäristö, jossa jo perusasteen koululaiset tutustutetaan robotiikkaan ja sen eri mahdollisuuksiin ja soveltamiseen. 
Imatra teettää hankkeeseen liittyen LUT-yliopistolla kaksi selvitystä, joista toisessa kartoitetaan alueen yritykset ja yritystyypit, joilla on matala kynnys kansainvälisten osaajien palkkaamiseen. 

Toinen työ selvittää, mitä tapoja ja malleja LUT-yliopiston kansainväliset yhteistyöyliopistot käyttävät integroidakseen kansainvälisiä opiskelijoita alueiden yrityksiin sekä miten nämä yliopistot vastaavat haasteisiin, jotka liittyvät kielitaitovaatimuksiin, kulttuurieroihin, asenteisiin ja muihin mahdollisiin tekijöihin. 

Näitä yllämainittuja selvityksiä varten Imatran kaupunki on tehnyt LUT tukisäätiölle lahjoituksen.

LUT-yliopiston ja ammatillisen koulutuksen tukisäätiön tarkoituksena on yliopistossa suoritettavan tutkimuksen ja opetuksen tukeminen ja edistäminen. Yritykset ja yhteisöt voivat tehdä LUT tukisäätiölle lahjoituksia tietyllä yliopiston edustamalla alalla tapahtuvaan tutkimustyöhön. 

Lisätietoja: projektipäällikkö Tytti Lankinen, p. 020 617 2228, tytti.lankinenatimatra.fi (tytti[dot]lankinen[at]imatra[dot]fi)