Kuva
Tekniikka on otettu avuksi auttamiseen.
Tekniikka on otettu avuksi auttamiseen.

Eksote tiedottaa: Käytössä useita etävastaanottoja

Tiedote
6.4.2020 18:24
Fysioterapian etävastaanotot aloittavat 14.4. Myös perhe- ja sosiaalipalveluissa käytetään etävastaanottoja.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) aloittaa 14.4. fysioterapiassa etävastaanotot, joihin voi varata ajan Eksoten sähköisestä asiointipalvelusta osoitteesta www.eksote.fi. Asiakkaita toivotaan käyttämään ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta ja täyttämään esitietolomake sähköisesti. Sähköinen ajanvaraus fysioterapeutin etävastaanotolle avautui maanantaina 6.4. ja fysioterapian etävastaanottoja on tarjolla ensi viikon tiistaista alkaen.

Fysio- ja toimintaterapiapalveluiden palvelupäällikkö Virpi Aralinna kertoo etäkuntoutuksesta:

− Meillä on jo kertynyt kokemusta videovälitteisestä fysioterapiasta ja olemme saaneet positiivista palautetta asiakkailtamme. Etäkuntoutus on todettu tutkimuksissa hyväksi ja vaikuttavaksi kuntoutusmuodoksi.

 Asiakas tarvitsee fysioterapian etävastaanottoa varten nettiyhteyden ja sellaisen laitteen, jossa on kamera, mikrofoni ja kaiuttimet. Tarkoitukseen sopiva laite on esimerkiksi älykännykkä, tabletti, kannettava- tai pöytätietokone. Tarkempi ohjeistus löytyy sähköisen asiointipalvelun ajanvaraussivulta.

Päihde- ja mielenterveyspalveluja saatavilla 

Myös perhe- ja sosiaalipalveluissa käytetään etävastaanottoja; koulukuraattoreiden, psykologien sekä lääkäreiden vastaanotot lasten ja nuorten kehityksellisissä palveluissa tehdään nyt pääasiassa puhelimitse tai videovälitteisesti. 

Lasten ja nuorten talon asiakaspalvelusta voidaan perheitä tarvittaessa ohjata psykologien puhelinvastaanotolle. 

Mielenterveys- ja päihdepalveluissa on niin ikään psykiatrien etävastaanottoja. Palvelunumerosta (24/7) p. 05 352 4610 voi varata ajan mielenterveys- ja päihdepalveluihin.

Lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelujen hoito tapahtuu ensisijaisesti etäkontakteina. Vastaanottokäyntejä toteutetaan kasvokkain kuitenkin silloin, kun se hoidon kannalta on välttämätöntä. Hoidosta vastuussa oleva lääkäri ja vastuutyöntekijä pitävät sovitusti yhteyttä lapseen, nuoreen ja hänen perheeseensä ja tekevät tarvittaessa arvion potilaskäynneistä.

Perhepalvelujen johtaja Tarja Nylund kehottaa vanhempia ottamaan yhteyttä matalalla kynnyksellä:

− Omaan vastuutyöntekijään saa yhteyden soittamalla hänelle suoraan tai jättämällä yhteydenottopyynnön Lasten ja nuorten talon asiakaspalveluun puh. 05 352 2360 arkisin kello 9–15 välillä.

 Neuvolatoiminnassa varataan tällä hetkellä aikoja raskaana oleville ja 0 – 1 vuoden ikäisille lapsille, sekä perhesuunnitteluneuvolaan harkinnan mukaan. Nuorten psykiatrinen viikko-osasto toimii normaalisti, ja nuorten päihdeasioissa otetaan yhteyttä ensisijaisesti omaan vastuutyöntekijään tai Lasten ja nuorten talon asiakaspuhelimeen.

Lastenvalvojien kontaktit toteutetaan ensisijaisesti etänä. Lastenvalvojille voi varata ajan soittamalla heille puhelinaikana arkisin kello 9–10. Lastenvalvojien yhteystiedot ja ajantasaiset tiedot kaikista Eksoten palveluista löytyvät verkkosivuilta www.eksote.fi.

 

Lisätietoja:

Virpi Aralinna, palvelupäällikkö, fysio- ja toimintaterapiapalvelut, p. 044 791 5525, virpi.aralinnaateksote.fi (virpi[dot]aralinna[at]eksote[dot]fi)

Tarja Nylund, perhepalvelujen johtaja, p. 040 651 0300, tarja.nylundateksote.fi (tarja[dot]nylund[at]eksote[dot]fi)