Kuva
Hammashoidon keskityksiä 6 paikkakunnalle.
Hammashoidon keskityksiä 6 paikkakunnalle.

Eksote tiedottaa: Suun terveydenhuollossa keskitetään toimintaa 1.4. alkaen

Tiedote
27.3.2020 15:19
Tilannekuva Etelä-Karjalan alueella todetuista korovirustartunnoista Eksoten verkkosivuilta.

Päivittyvä tilannekuva Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) alueella todetuista koronavirustartunnoista (COVID-19) löytyy Eksoten verkkosivuilta www.eksote.fi/koronavirus. Sivulle päivitetään Eksoten alueella testattujen ja laboratoriokokein varmennettujen tartuntojen määrät päivittäin.

Verkkosivuilta www.eksote.fi/koronavirus löytyy kootusti tietoa koronavirustilanteesta eteläkarjalaisia varten. Päivittäisen tilannekuvan lisäksi sivulla on muun muassa kootut toimintaohjeet, ruoka- tai asiointiapua tarjoavien toimijoiden yhteystiedot kunnittain sekä tietoa poikkeuksista Eksoten toiminnassa.

Suun terveydenhuollossa keskitetään toimintaa 1.4. alkaen

Suun terveydenhuollossa annetaan toistaiseksi ainoastaan kiireellistä hoitoa ja sellaista puolikiireellistä hoitoa, jolla estetään tulehdusten akutisoituminen. Toimintaa keskitetään huhtikuun alusta seuraaviin hammashoitoloihin:

• Parikkala

• Imatra

• Lappeenrannan keskushammashoitola

• Armilan hammashoitola

• Keskussairaalan hoitola

• Luumäki

Omaolossa koronavirustaudin oirearviokysely

Osoitteessa www.omaolo.fi voi tehdä CE-merkityn koronavirustaudin oirearviokyselyn. Omaolon oirearvio on tarkoitettu koronavirustartunnan todennäköisyyden arviointiin sekä antamaan neuvoja infektion leviämisen estämisestä ja hoidon tarpeen arvioinnista. Palvelu ohjaa tarvittaessa suoraan oikealle ammattilaiselle, terveysneuvontaan tai hätätilanteissa 112. Kysely on toteutettu yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) kanssa.

 

Lisätietoja:

Tuula Karhula, terveys- ja vanhustenpalvelujen johtaja, Eksote, tuula.karhulaateksote.fi (tuula[dot]karhula[at]eksote[dot]fi), p. 040 194 4936

Suun terveydenhuollon osalta:  Atte Antikainen, ylihammaslääkäri, Eksote, atte.antikainenateksote.fi (atte[dot]antikainen[at]eksote[dot]fi), p. 040 194 4099