Myös hoitomaksujen hyvityksillä kannustetaan kotihoitoon.
Myös hoitomaksujen hyvityksillä kannustetaan kotihoitoon.

Päivähoitomaksuihin hyvitys, jos lapsi korona-aikana kotihoidossa

Iltapäivähoidossa sama linjaus.

Imatran kaupungin asiakasmaksuohjetta muutetaan koronavirusepidemian vuoksi.

Jos lapsi on sairautensa, karanteenin tai muun syyn vuoksi poissa varhaiskasvatuksesta ajalla 16.3. - 31.5., ei poissaolopäiviltä peritä kuukausimaksua.

Tällöin hyvitys tapahtuu perheiden tämänhetkisen tuntivälyksen ja laskennallisen asiakasmaksun pohjalta, keskimääräisen päivähinnan mukaisesti.

Viikosta 15 alkaen poissaoloilmoitukset voi tehdä sähköisen hoitoaikavarauksen kautta, johon kirjataan joko poissaolo tai suunniteltu poissaolo. Jo ilmoitetut hoitoaikavaraukset voi käydä muuttamassa jo tällä viikolla tarvittaessa poissaoloksi. Muuten läsnäolot merkitään normaalisti.

Jos lapselle on suunniteltu pitempiaikainen poissaolo, pyydämme kirjaamaan sen hoitoaikavaraukseen tai ilmoittamaan siitä lapsen omaan ryhmään.

­─ Väliaikaisen muutoksen tarkoituksena on suojata lapsia ja heidän perheitään mahdollisilta tartunnoilta ja hidastamaan epidemian etenemistä, varhaiskasvatuspalveluiden päällikkö Minna Leinonen sanoo.

Myös iltapäivätoiminnassa hyvityksiä

Koulujen jälkeistä iltapäivätoimintaa järjestetään vain niille lapsille, jotka osallituvat korona-aikana lähiopetukseen.

Poikkeusoloissa iltapäivätoiminnan maksusta peritään  ajalla 16.3.–31.5.2020 vain läsnäolopäiviltä, ja jos lapsi on pois koko kuukauden, maksua ei peritä lainkaan.

Imatran kaupunki suosittelee edelleen vahvasti, että niin varhaiskasvatuksessa kuin pienten koululaisten osalta suosittaisiin kotihoitoa ja –opetusta tartuntariskin vuoksi.

 

Lisätietoja:

Varhaiskasvatuspalveluiden päällikkö Minna Leinonen, p. 0206173515, minna.leinonen@imatra.fi