Liikenneympyrä
Katujen pesu aloitetaan tällä viikolla

Imatralla pahimmat hiekat kaduilta jo harjattu

Katujen siivous pari kuukautta edellä normaalia talvea

Katujen putsaaminen talven jäljiltä on jo hyvässä vauhdissa. Harjaustöihin päästiin pari viikkoa sitten ja pikkuhiljaa kaikki pyörätiet ja muut keskeiset paikat on saatu harjattua. Asuntokaduille ollaan siirtymässä kun suuremmat väylät on saatu tehtyä.

-    Olemme aloittelemassa myös katujen pesemistä, mutta hidasteena ovat yöpakkaset, joita on myös ensi viikolla luvassa. Toivoisimme myös sadetta, jolloin katuja ei erikseen tarvitsisi kastella, kertoo vastaava mestari Kimmo Kauhanen Imatran Kiinteistö- ja Aluepalvelu Oy:stä. 

Peseminen aloitetaan tällä viikolla ja sitä tehdään iltapäiväpainotteisesti, koska iltapäivisin lämpötilat ovat plussan puolella. Töitä tehdään yhdessä vuorossa, koska kiirettä ei nyt ole. 

Katujen siivous on tänä keväänä lähes kaksi kuukautta etuajassa, sillä normaalikeväinä viimeisiä hiekkojen harjauksia on tehty kesäkuun puolella. Poikkeuksellinen talvi vähensi hiekoitushiekan käyttöä mutta samalla se jäi ajoradoille pyörimään, koska luntakaan ei tarvinnut aurata. 
Oman haasteensa katujen siisteyteen tuovat kaupungilla olevat isot rakennus- ja tietyömaat Mansikkalassa ja Imatrankoskella, joilta kantautuu hiekkaa ja savea ympäri kaupunkia. 

-    Katujen siivousten lisäksi teemme normaalia puhtaanapitoa eli pidämme kaupunkimme siistinä, jatkaa Kauhanen. 

Lisätietoja: vastaava mestari Kimmo Kauhanen, Imatran Kiinteistö- ja Aluepalvelu Oy p. 05 8136 601.