Imatran seudun kehitysyhtiön käytävän seinän teippaukset, jossa kerrotaan Kehyn tarina aikajanan avulla.
Imatran seudun kehitysyhtiö

Kaupunki kutsuu yrittäjät ideoimaan korona-arkeen apuvoimia

Kehyllä palveluseteli yrityksille liiketoiminnan kehittämiseen.

Kaupunki on kutsunut paikallisen yrittäjäjärjestön suunnittelemaan sitä, miten kaupunki voisi omalta osaltaan tukea yrittäjiä korona-aikana.

─ Tässä kohdin ei ole järkevää ryhtyä kaupungintalolta käsin tietämään mikä apu olisi parasta, vs. kaupunginjohtaja Kaisa Heino kertoo.

Sen kaupunkikonserni on jo linjannut, että äkillisiin maksuvaikeuksiin joutuneiden yrittäjien kanssa voidaan neuvotella maksuaikataulumuutoksista, esimerkiksi vuokrien osalta.

─ Lisäksi kaupunki voi harkita joidenkin hankintojen aikaistamista paikallisilta yrityksiltä. Uudet hankintamenetelmät mahdollistavat myös sen, että kaupungin ostoihin pääsee mukaan hyvinkin joustavasti pienikin yrittäjä.

Kehy palvelee myös iltaisin ja lauantaina

Imatran Seudun Kehitysyhtiö (Kehy) on jo viime viikolla tehnyt muutoksia omiin palveluihinsa, jotta se olisi korona-arjessa mahdollisimman hyvin yrittäjien tukena.

─ Kohdensimme nopeasti henkilöresursseja palvelemaan yrityksiä akuutissa kriisitilanteessa. Myös aukioloaikoja pidennettiin viikolla iltaseitsemään ja lauantaiksi (klo 9-16). Yrityskäyntejä tehtiin pelkästään viime viikon aikana jo 50, Kehyn toimitusjohtaja Antti Oravuo kertoo.

Apua kysytään nyt aktiivisesti. Oravuo kertoo, että Kehy on jo nyt ollut tekemässä yritysten kanssa useita hakemuksia Business Finlandin viime viikolla avautuneisiin rahoitushakuihin.

Karanteenikauppa

Viime viikon lopulla avattiin myös Karanteenikauppa.fi. Se on Kehyn tarjoama maksuton palvelu paikallisille yrittäjille. Perinteisten yritysrekistereiden sijaan karanteenikauppa.fi -sivusto tarjoaa yrittäjille näkyvyyttä ja samalla asiakkaille helpon tavan löytää juuri ne paikalliset tuotteet ja palvelut, mitkä voidaan toimittaa suoraan kotiin.

─ Karanteenikauppa.fi toimii siten, että yrittäjä saa sivustolle kirjautumalla omat tunnukset, joilla hän pääsee lisäämään sinne omia tuotteita, palveluita tai tarjouksia. Asiakkaat löytävät kootusti kaikki tuotteet ja kaupankäynti tapahtuu yritysten omien sivustojen kautta.

Kehy on valmis auttamaan yrityksiä luomaan tuotekorttinsa sivustolle. Karanteenikauppa.fi -sivustolta löytyy myös hyvät ohjeet yrityksille niin oman tilin kuin tuotteenkin lisäämiseen.

Apuna rahoitushakemusten teossa

Kehy myöntää palveluseteleitä yritykselle ulkopuolisen osaamisen hankintaan toiminnan kehittämiseksi.

─ Tämä on hyvä ottaa huomioon nyt korona-aikana, Oravuo vinkkaa.

Palvelusetelin saamiseksi yrityksen kehittämistarve tulee olla määritelty, ja se voi olla esimerkiksi yrityksen nettisivujen uudistaminen, kotiinkuljetuspalveluiden organisoiminen tai verkkokaupan luominen.

Tuen myöntämisen edellytyksenä on, että yrityksen taloudellinen tilanne mahdollistaa kehitystavoitteiden toteutumisen.

Tukea myönnetään enintään 1500 euroa per vuosi yritystä kohden, kuitenkin enintään 50 prosenttia yrityksen maksamista asiantuntijapalkkioista.

Kehy on vuosittain budjetoinut palveluseteliin 30 000 euroa.

Palveluseteliä voi hakea sopimalla asiasta Kehyn yritysasiantuntijan kanssa. Päätöksen palvelusetelin myöntämisestä tekee Kehyn toimitusjohtaja.

 

Lisätietoja:

Kehyn toimitusjohtaja, Antti Oravuo, p. 040 721 1310, antti.oravuo@kehy.fi

Vs. kaupunginjohtaja Kaisa Heino, p. 020 617 2206 , kaisa.heino@imatra.fi

Kehy

www.kehy.fi

puhelin: (05) 235 2220

Sähköposti: info@kehy.fi