Valoa Saimaalla.
Valoa Saimaalla.

Blogi: Arvoisat imatralaiset, elämme poikkeuksellisia aikoja

Me selviämme yhdessä tästäkin.

Maamme hallitus on julistanut valtakuntamme poikkeusolot korona-tartuntatautiriskin eskaloitumisen vuoksi.

Olemme kaupungin johtoryhmänä yhdessä asiantuntijoidemme kanssa seuranneet tiiviisti tilanteen kehittymistä jo pidemmän aikaa. Asiantuntijamme ovat tuoneet kukin oman arvokkaan näkemyksensä yhteiseen pöytään. Voin jo tässä kohtaa kiittää koko organisaatiotamme upeasta työstä ja todeta, että on ilo saada olla osa tiimiämme, joka koostuu timanttisista työhönsä sitoutuneista ammattilaisista!

Viimeisten päivien aikana olemme päivittäneet jatkuvasti kokonaisvaltaista tilannekuvaa ja arvioineet varautumistamme. Olemme linjanneet palvelujen rajaamisen tarvetta kulloiseenkin tilanteeseen peilaten ja olleet pakotettuja tekemään vaikeita ja radikaalejakin linjauksia. Käytössä on ollut väistämättä enemmän tai vähemmän puutteellisia tietoja. On vaadittu rohkeutta ja uskallusta päättää.

Lopulta sunnuntai-illan yhteispalaverissamme teimme tarkkaan harkitun suosituksen koululaisille ja varhaiskasvatuksen asiakkaille jäädä viikon aloitukseksi kotiin niin laajalti kuin se perheille on mahdollista.

Iloksemme saimme todeta, että imatralaiset lapsiperheet noudattivat sunnuntai-iltana jaettua suositustamme kattavasti. Kiitos.

Saavutimme tavoitteemme, eli sen, että lapsia ei enää maanantaina kokoontunut sadoittain kouluille, joissa lähikontaktit ovat väistämättömiä.

***

Maan hallituksen maanantai-iltapäivän tiedonannon jälkeen päätöksentekovalta palvelujen ja toimintavapauksien rajaamisesta on nyt siirtynyt valtakunnan tasolle. Lähes kaikki kaupungin kuntalaispalvelut suljetaan keskiviikosta lukien huhtikuun puoliväliin saakka. Jatkossa tehtävämme kaupunkina on pysyä ajan tasalla ja olla valmiudessa toimia tilanteen edellyttämällä tavalla. Uskon, että valtakunnalliset rohkeutta ja päättäväsyyttä edellyttäneet linjaukset on toteutettu oikea-aikaisesti ja riittävän laajasti toivotun lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaikkien tavoitteena luonnollisesti on, että viruksen sinällään väistämätön leviäminen Suomessa tapahtuu hallitusti ja siten, että terveydenhuollon tila-, laite- ja henkilöstökapasiteetti riittää kaikissa olosuhteissa jokaisen eri tavoin sairastuneen apua tarvitsevien hoitoon ja hoivaan. Siksi on tärkeää, että jatkossakin jokainen meistä toimii vastuullisesti ratkoessaan sitä, kuinka paljon on tarpeen kohdata muita ihmisiä ja millä vakavuudella suhtautuu suosituksiin liikkumis- ja kokoontumisrajoituksista, käsihygieniasta ja siitä, että edes lievissä flunssan oireissa ei poistuisi kotoaan muiden ihmisten pariin.

***

Kaupungin johto jatkaa tilanteen tiivistä seuraamista ja kaupungin toimintojen ohjaamista tilanteen edellyttämällä tavalla.

Poikkeusolojen rajoitteet tarkoittavat meille kaikille suuria muutoksia arkeen. Osalle meistä tilanne tulee tarkoittamaan jopa aitoja haasteita ylipäätään selviytyä arjesta.

On aika auttaa ja tulla autetuksi. Aika pitää huolta oman lähipiirin ohella myös ystävien, tuttavien ja tarvittaessa jopa kaverin kavereiden asioista. Aika näyttää, mitä tarkoittaa Imatran voima. Yhdessä tästäkin selviämme. Kannetaan yhdessä vastuuta ihan jokaisen hyvinvoinnista.

Imatran voima on meissä. Annetaan sen kuohahtaa vapaasti voimansa mittoihin.

 

Kaisa Heino

Vs. kaupunginjohtaja

 

#ekyhdessä

 

 

"Kannetaan yhdessä vastuuta ihan jokaisen hyvinvoinnista."