Kuva
Opetusta annetaan etänä 13.4. asti.
Opetusta annetaan etänä 13.4. asti.

Maan hallitus: koulut suljetaan keskiviikosta alkaen, poikkeusolojen mukaiset rajoitteet voimaan

Tiedote
16.3.2020 18:01
Imatra suosittaa edelleen vahvasti, että jo tiistaina oppilaat valitsisivat etäopinnot.

Maan hallitus linjasi maanantaina poikkeusolojen mukaisista valmiuslakirajoituksista. Nämä tullaan käsittelemään tiistaina.

Tämä merkitsee sitä, että koulut suljetaan kesiviikosta 18.3. alkaen koronatartuntojen hillitsemiseksi. Koulut ovat tämän hetken tiedon mukaan suljettuina 13.4 asti.

Opetusta tarjotaan vain esiopetuksen sekä 1-3 luokan oppilaille, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville, kuitenkin niin että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin.

Ylioppilaskirjoitukset hoidetaan aiemmin sovitusti.

Tiistaina koulut ovat vielä auki, mutta kaupungin vahva suositus on, että jo tiistaina koululaiset siirtyvät etäopetukseen. Kun joku maanantaina vielä koulussa ollut lapsi tai nuori jää tiistaina kotiin, huoltajien tulee tehdä siitä Wilma-viesti. Imatralla kaupunki suositti etäopetusta jo maanantaista alkaen, minkä vuoksi kouluissa oli maanantaina enää vajaa 10 prosenttia oppilaista.

Koulut tarkentavat omia ohjeistuksiaan tiistaina ja huoltajille tiedotetaan Wilmassa tiistain aikana lisää.

Varhaiskasvatuksen osalta maan hallitus totesi, että päiväkodit pidetään auki.

Suositus: varhaiskasvatuksen lapset kotiin

Varhaiskasvatus toimii siis normaalisti, mutta lasten ja kotiin jäämistä suositellaan Imatralla mahdollisuuksien mukaan. Lapsen kotiinjäämisestä tulee ilmoittaa joko lapsen omaan ryhmään/hoitajalle tai päiväkodin johtajalle mielellään Wilma-viestillä.

Kaupunki suosittaa myös esiopetuksessa olevien lasten huoltajia harkitsemaan lapsensa ottamista kotiin mahdollisuuksien mukaan. Tällöin huoltajien tulee ilmoittaa esiopetusryhmään eskarilaisen poisjäännistä Wilma-viestillä.

Myös kirjastot kiinni

Maan hallituksen poikkeusolomääräysten mukaisesti myös kirjastot suljetaan keskiviikkona. Kirjastojen tavoin myös teatteri. liikuntapaikat, nuorisopalvelut ja Virta-opisto pysyvät suljettuina 13.4. asti.

Kirjat ovat hyvää ajanvietettä, mutta toivomme että kirjastossa ei tiistaina synny lainaajaryntäystä, mikä lisäisi tartuntariskiä, vs kaupunginjohtaja Kaisa Heino sanoo.

Kaupunki tiedottaa aktiivisesti verkkosivuillaan (imatra.fi) koko poikkeusolojen ajan. Kannattaa seurata kaupungin verkkosivustolta erityisiä koronasivuja: imatra.fi/korona

Tarkennetut kaupunginpalveluja koskevat ohjeet julkaistaan tiistaina.

 

 

 

Lisätietoja:

Vs, kaupunginjohtaja Kaisa Heino, p.020 6172206, kaisa.heinoatimatra.fi (kaisa[dot]heino[at]imatra[dot]fi)

Koulut: Opetuspalveluiden päällikkö Minna Rovio, p. 020617 3404, minna.rovioatimatra.fi (minna[dot]rovio[at]imatra[dot]fi)

Varhaiskasvatus: Varhaiskasvatuspalvelujen päällikkö  Minna Leinonen, minna.leinonenatimtra.fi (minna[dot]leinonen[at]imatra[dot]fi),  p. 020 617 3515