Kuva
Kirjoja voi lukea myös sähköisesti.
Kirjoja voi lukea myös sähköisesti (heili.fi).

Koronariski tulisi ottaa huomioon myös lasten ja nuorten vapaa-ajalla

Tiedote
16.3.2020 17:24
Asiasta olisi hyvä keskustella kotona

Imatran kaupunki on suosittanut lasten ja nuorten opiskelua kotona 16.3.2020 alkaen. Näin on mahdollista vähentää meidän kaikkien henkilökohtaisia kontakteja ihmisiin ja siten ehkäistä mahdollisia tartuntoja erilaisten infektiotautien osalta. Toive koskee myös vapaa-aikaa.

- Varsinkin nuoret ovat suunnitelleet joukkotapaamisia koulun ja kodin ulkopuolella esimerkiksi huoltoasemilla ja kauppakeskuksissa. Toivomme, että huoltajat keskustelevat lasten ja nuorten kanssa siitä, että tällainen kokoontuminen ei ole suotavaa. Kavereita ja ystäviä on nyt hyvä tavata sosiaalisen median kautta tai pienen joukon kesken esimerkiksi kotona kyläillen, hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala sanoo.

Paljon virheellistä tietoa koronasta on liikkeellä myös nuorten suosimissa kanavissa. Snapchatissa ja TikTokissa leviää virheellistä tietoa mm. koulujen aukioloajoista ja koronaviruksen leviämisen mekanismeista. Tätä väärää tietoa jaetaan joko tahattomasti tai tahallisesti. Lasten ja nuorten kanssa kannattaa kouluissa, etäopetuksessa ja kodeissa korostaa medialukutaitoa erityisesti tässä tilanteessa. Somen kautta saatavat tiedot kannattaa aina varmistaa aikuiselta.

Koronavirusta koskeviin verkkolinkkeihin on asetettu myös haittaohjelmia, jotka saastuttavat tietokoneet ja puhelimet, joilla niitä avaa.  

Kannattaa seurata kaupungin nettisivuja. Päivitämme sinne Imatraa koskevaa tietoa jatkuvasti.

 

Lisätietoja:

Hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja.kujalaatimatra.fi (arja[dot]kujala[at]imatra[dot]fi)

Valtakunnallista faktaa löytyy seuraavista osoitteista

  • Valtioneuvoston sivuilta: www.valtioneuvosto.fi Valtioneuvosto kertoo hallituksen ja eduskunnan päätökset ja toimenpiteet.
  • Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL sivuilta: www.thl.fi THL tiedottaa viruksen leviämisen tilanteesta Suomessa ja antaa kansalliset ohjeistukset siitä miten tulee toimia.
  •  Sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta: www.stm.fi STM tiedottaa sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnallisesta tilanteesta.
  • Ulkoministeriön sivuilta: www.um.fi UM tiedottaa matkustamiseen liittyvistä suosituksista tai rajoitteista.
  • Sisäministeriön sivuilta: www.intermin.fi Sisäministeriö tiedottaa sisäisen turvallisuuden tilanteesta.