Kuva
Kotiopiskelua ja -hoitoa suositellaan.
Kotiopiskelua ja -hoitoa suositellaan.

Imatra suosittaa mahdollisimman monen oppilaan siirtymistä etäopetukseen jo maanantaina

Tiedote
15.3.2020 21:29
Myös varhaiskasvatuksen lapsille suositetaan kotiin jäämistä.

Imatran kaupunki suosittaa, että kaikki ne lapset ja nuoret, jotka voivat, jäisivät kotiin maanantaista alkaen. Suositus koskee peruskoulua ja lukion 1-2 luokan oppilaita. Sama ohjeistus koskee varhaiskasvatusta sekä esiopetuksessa olevia lapsia.

Erityisesti riskiryhmiin kuuluvien, esimerkiksi diabetesta ja astmaa sairastavien lasten ja nuorten kotiinjäämistä kannustetaan.

Ylioppilaskirjoitukset noudattavat aikataulua, joka viime viikolla uudistettiin.

Opettajat osoittavat etäopinnot Wilman kautta. Koululaisten ja huoltajien kannattaa seurata Wilmaa illalla ja huomenna. Huoltajan on tehtävä poissaolosta ilmoitus.

Koulut ja varhaiskasvatus toimivat  siis normaalisti, mutta lasten ja nuorten kotiinjäämistä suositellaan.

Jäätävä aina kotiin sairaana tai ulkomaan kontaktin jälkeen

Kaupungin vahva suositus on, että, jos joku perhepiiristä on käynyt ulkomailla, koululaiset ja varhaiskasvatuksen lapset jäävät kotiin 14 vuorokauden ajaksi. Linjaus perustuu sekä  ulkoministeriön ohjeistukseen välttää kaikkea matkustamista että tartuntojen riskiarviointeihin.

Samaa edellytetään, että mikäli lapsella tai nuorella on yhtään flunssan tai nuhan ja yskän kaltaisia oireita, hän jää kotiin.

Nyt kaikkien meidän tulee kantaa vastuuta siitä, että tartuntariski saadaan hallittua, vs kaupunginjohtaja Kaisa Heino sanoo.

Suosituksia ja linjauksia tarkennettiin illansuussa kaupungin johtoryhmän ja johtavien virkamiesten palaverissa

Liikuntapaikat pysyvät kiinni, nuorisotilat suljetaan

Kaikki kaupungin sisäliikuntapaikat pysyvät kiinni toistaiseksi. Myös nuorisotilat suljetaan maanataista alkaen.

Virta-opiston ja teatterin osalta linjauksia tehdään maanantaina. Jo aiemmin on linjattu, että opiston toiminta on keskeytetty maanantain ajan.

Kirjastot toimivat edelleen normaalisti. Niiden siivousta tehostetaan maanantaista alkaen. Kaikkia palveluita tarkastellaan koko ajan.

Kaupungintalolla asiakaspalvelu on auki. Sitä toivotaan käytettävän vain akuuteissa asioissa tartuntariskin vähentämiseksi. Suosittelemme ensisijaisesti, että asiakaspalvelussa tukeudutaan puhelin- ja sähköpostiasiointiin.

Henkilöstöä kaupunki kannustaa etätöihin, jos se työn osalta suinkin on mahdollista. Flunssaoireiden ja ulkomaankontaktien osalta työntekijöitä velvoitetaan olemaan yhteydessä esimieheen.

 

 

Lisätietoja:

Vs. kaupunginjohtaja Kaisa Heino, p. 020 617  2206, kaisa.heinoatimatra.fi (kaisa[dot]heino[at]imatra[dot]fi)

Koulut:

Ppetuspalveluiden päällikkö Minna Rovio, p. 020617 3404, minna.rovioatimatra.fi (minna[dot]rovio[at]imatra[dot]fi)

Varhaiskasvatus:

Varhaiskasvatuspalvelujen päällikkö  Minna Leinonen, minna.leinonenatimtra.fi (minna[dot]leinonen[at]imatra[dot]fi),  p. 020 617 3515