Kuva
Koronavirus eli COVID-19
Koronavirus eli COVID-19

Yksi uusi koronavirustapaus Etelä-Karjalassa

Tiedote
11.3.2020 15:14
Imatran kaupunki ohjeistaa henkilöstöään välttämään kättelyä, huolehtimaan hygieniasta. Kolme matkaa peruttu.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) alueella on todettu koronavirustartunta (COVID-19). Tartunta on saatu pääkaupunkiseudulta. Kyseessä on toinen Etelä-Karjalassa todettu koronavirustartunta.

Tartunnalle on altistunut tämän hetkisen tiedon mukaan kolme henkilöä. Altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Eksote jatkaa tilanteen selvittämistä yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa.

Kättelyä vältettävä

Imatran kaupunki suosittaa henkilökunnalleen ja koululaisille monien muiden yritysten ja organisaatioiden tavoin, että kohtaamisissa vältetään kättelemistä.

Myös käsi- ja yskimishygieniasta tulisi huolehtia THL:n ohjeen mukaisesti. Yleisestä tilojen hygieniasta on syytä pitää huolta.

Nyt viimeistään on jokaisen muistettava, että sairaana ei tulla töihin tai kouluun. Nyt on hyvä aika kokeilla myös etäkokouksia matkustelun sijaan, kaupungin hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala vinkkaa.

Kuten THL on viestittänyt matkustaminen epidemia-alueille ei ole suotavaa. Imatran kaupunki on jo perunut kolme koululaisten matkaa ja yhtä Englannin matkaa pyritään siirtämään ensi syksylle. Perutut matkat olisivat kohdentuneet Englantiin ja Saksaan. Jokaista matkaa harkitaan tapauskohtaisesti.

Kaupungilla on varautumissuunnitelmat erilaisia poikkeavia tilanteita varten. Näissä suunnitelmissa on otettu huomioon myös epidemiat. Esimerkiksi valmius etäopetukseen on olemassa, jos siihen tulisi tarvetta.

 

THL seuraa kansainvälistä tilannetta ja päivittää tietoja sivulle:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

 

Lisätietoja:

Hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja.kujalaatimatra.fi (arja[dot]kujala[at]imatra[dot]fi)

 

Tietoa taudista: Koronavirus COVID-19 

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19

 

Usein kysyttyä koronaviruksesta COVID-19

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/usein-kysyttya-koronaviruksesta-covid-19 

Vinkkejä epidemian torjuntaan