jalat, joissa maiharit ja villasukat
Imatran tapahtumakalenteri on uusittu

Imatran ja Etelä-Karjalan uusitut tapahtumakalenterit ovat saaneet hyvän startin

Imatran tammikuussa uudistettu tapahtumakalenteri on nyt osoitteessa tapahtumat.imatra.fi.

Kalenteri on kytköksissä niin ikään uusiutuneeseen Etelä-Karjalan tapahtumakalenteriin, tapahtumat.ekarjala.fi, johon tapahtumien ilmoittajat syöttävät myös Imatran tapahtumatiedot aiemman käytännön mukaisesti. Maakunnalliseen kalenteriin syötetyt tapahtumat näkyvät Imatran kalenterissa, joka näyttää pelkät Imatran tapahtumat, Imatran omissa väreissä ja visuaalisella ilmeellä.

Tapahtumakalenteri on otettu aktiviisesti käyttöön. Näin arvioi kalenteriuudistusta vetänyt uusinut projektipäällikkö Mika Hautaniemi Etelä-Karjalan liitolta.

– Kalenterin kahden ensimmäisen kuukauden aikana siihen on kertynyt 140 järjestäjää ja kalenterissa noin 500 tulevaa tapahtumaa. Luvut ovat suurempia kuin vanhan kalenterin aikana, hän kertoo.

Hautaniemi on kiertänyt esittelemässä ja opastamassa kalenteria tapahtumanjärjestäjille kahdeksassa Etelä-Karjalan kunnassa. Ensi viikolla tulee käydyksi kaikki kunnat, kun vuorossa on Ruokolahti.

– Vastaanotto on ollut hurjan positiivinen ja olen tyytyväinen miten se on otettu käyttöön.  Tapaamisissa on olut keskimäärin 20 yhdistystä läsnä, sanoo Hautaniemi.

Kalenterin käyttöönotto on ollut yhdistyksille helppoa, mutta pientä opeteltavaa on ollut.

– Suurin hankaluus on ollut ymmärtää se, että kalenteriin pitää perustaa yhdistys oman sähköpostitilin lisäksi. Sen jälkeen tapahtumien syöttämien on helppoa. Toisaalta on se hyvä puoli, että yksi ihminen voi ilmoittaa monen yhdistyksen nimissä ja yhdistyksellä voi olla monta tapahtumia ilmoittavaa henkilöä. Se on iso etu, Hautaniemi summaa.

Useimmat lippujärjestelmät, kuten Kulttuuritalo Virran käyttämä Ticketmaster, voidaan liittää kalenteriin, jolloin tapahtumia ei tarvitse kirjata kalenteriin erikseen, vaan ne nousevat sinne suoraan, kun ne ovat lippujärjestelmässä.

Kalenterin uudistuksessa Imatran kaupungin osuudesta vastannut viestintäasiantuntija Heikki Laineen mukaan lippujärjestelmien integraatiomahdollisuus helpottaa tapahtumanjärjestäjien työtä paljon. 

– Uskon että kalenteri tulee helppokäyttöisyytensä ansiosta lyömään läpi ihan uudella tavalla. Siitä tulee aiempaa kattavampi ja käytetympi tapahtumakanava, Laine ennustaa.

Kuka tahansa voi ilmoittaa omista tapahtumistaan kalenterissa.

– Nyt tarvitaan hieman tapahtumien organisoijien aktiivisuutta, jotta kesän tapahtumatarjonta saadaan kalenteriin ja ihmiset pääsevät suunnittelemaan menojaan. Kaikkia kysyviä autetaan, joten kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä Imatran kaupungin viestintään, jos kalenterista on kysyttävää, Heikki Laine vinkkaa.

Projektipäällikkö, Etelä-Karjalan liitto Mika Hautaniemi 040 – 683 8437
Lisätietoja Heikki Laine, Imatran kaupunki, viestintäasiantuntija 020 - 617 2321