Turnauksen järjestäjät kokoontuivat yhteiskuvaan Viipurin kaupungintalolla 12.2.
Turnauksen järjestäjät kokoontuivat yhteiskuvaan Viipurin kaupungintalolla 12.2.

Kansainvälinen juniorijalkapallon suurturnaus Imatralle, Viipuriin ja Sestroretskiin 1. – 2.8.

Cross Border Tournament kokoaa reilusti yli tuhat jalkapalloilevaa lasta ja heidän vanhempiaan Imatralle, Viipuriin ja Sestroretskiin elokuun alussa.

Parhaillaan turnaukseen odotetaan ilmoittautumisia kiinnostuneilta seuroilta. Imatralla pelaavat turnauksen nuorimmat ikäluokat, joita on alle kahdeksanvuotiaista alle 11-vuotiaisiin. Ukonniemeen odotetaan peräti 96 joukkuetta, eikä odotus liene turhaa.

– Ollaan ihan varmoja, että saadaan sarjat täyteen. Näin nopeasti ei ole turnaus täyttynyt missään. Nyt kasassa on 40 joukkuetta. Kiinnostus on tosi kovaa, vakuuttaa pääjärjestäjän Imatran palloseuran puheenjohtaja Emilio Urpalainen.

Imatran lisäksi turnauksessa pelataan Viipurissa alle 13-vuotiaissa neljän suomalaisen ja neljän venäläisen joukkueen voimin. Sestroretskissä puolestaan pelaavat alle 12 vuotiaat pojat 16 joukkueella, joista puolet on tarkoitus kerätä Suomesta ja puolet Venäjältä.

Cross Border tournament järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja se on Imatran Palloseuran historian suurin tapahtuma. 

Alueen juniorijalkapalloseurojen aktiivit ja kaupungit eivät kuitenkaan lähde nollasta liikkeelle. 

– Tätä on tehty koko ajan. On käyty Sestroretskissa ja Viipurissa turnauksissa ja toisin päin. Nyt pelataan saman nimen alla eka kertaa. Ideana on, että halutaan tarjota kansainvälistymisen mahdollisuutta muillekin seuroille. Sama voisi toimia muissakin lajeissa, kertoo Urpalainen.

Imatralla on huomattu, että tasokkaat venäläisjoukkueet houkuttelevat rajan pintaan kovia nippuja myös Suomesta. Hiljattain Imatralla ovat piipahtaneet muun muassa HJK:n, Ilveksen ja Kuusysin juniorit, joita ei Urpalaisen mukaan ilman kovia venäläisjoukkueita saa Imatralle pelaamaan. 

Turnauksen suojelijoina toimivat Andrei Arshavin, Venäjän maajoukkueen eräs kaikkien aikojen kirkkaimmista tähdistä sekä Suomen takavuosien maajoukkuepuolustaja ja TV-kommentaattorina tunnetuksi tullut Petri Pasanen. Pasanen uskoo turnauksen onnistumiseen.

– Mitä olen ihmisten kanssa keskustellut, niin vaikuttaa vähintäänkin lupaavalta. Jotenkin tuntuisi, että tämä ei voi kuin onnistua tämä turnaus, totesi Pasanen vietettyään päivän turnauksen järjestäjien kanssa tänään Viipurissa.

Suuritöisen tapahtuman tuottamisseen on saatu apua niin pelipaikkakuntien kaupungeilta kuin Imatraa myyvältä ja markkinoivalta Imatra Base Camp Oy:ltä.

Lisätietoja
Emilio Urpalainen, Imatran Palloseura 040-7643791
Jukka Aallikko, Imatra Base Camp Oy 0400-772007

 

13.2.2020 klo 10.26 täydenetty kommenttia ilmoittautuneiden joukkueiden määrällä.