Kuva
Sataman kesään on pari kuukautta.
Sataman kesään on pari kuukautta.

Kaupungin satamasopimuksesta vastaa jatkossa tila- ja turvallisuuspäällikkö

Tiedote
10.2.2020 17:58
Ensimmäinen käyttöoikeuskorvaus New Port Imatralta kaupungille ensi syksynä.

Imatran kaupungin satamasopimuksesta vastaa jatkossa tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen. Hän toimii sopimusvastuuhenkilönä satamaoperaattorina toimivan New Port Imatra Oy:n suuntaan. Aiemmin tehtävää hoiti kaupunkikehitysjohtaja.

Satamaoperointi kilpailutettiin vuoden 2015 aikana. Kilpailutuksen tuloksena satamaoperaattoriksi valittiin kolmen loppusuoralle valikoituneen ehdokkaan joukosta New Port Imatra Oy, jonka taustalla ovat Suomen valtion omistama MeriTaito Oy sekä yksityinen Marinetek Oy.

Sopimus tuli voimaan vuoden 2016 alusta ja sen kesto on 20 vuotta. Sopimukseen on mahdollista saada viiden vuoden pituinen jatkoaika.

Sopimuksessa on määritelty alusta alkaen, että vuosilta 2016 - 2019 ei peritty korvausta käyttöoikeudesta. Vuodesta 2020 eteenpäin sitä peritään New Port Imatralta 25 000 euroa vuodessa. Maksu erääntyy ensimmäisen kerran tänä vuonna loka-marraskuussa.

 

Lisätietoja:

Tilahallinta- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, p. 020 617 4450, sami.turunenatimatra.fi (sami[dot]turunen[at]imatra[dot]fi)