Kuva
Arkistokuva juoksusuoralta.
Arkistokuva juoksusuoralta.

Urheilutalon juoksusuoran tiloissa havaittu kosteusvaurio

Tiedote
27.1.2020 16:59
Rakennetutkimuksissa ilmeni mikrobilöydöksiä.

Tuoreessa rakennetutkimuksessa on ilmennyt Imatran urheilutalon ulkoseinän rakenteessa kosteusvaurioita. Juoksusuoran ulkoseinästä otetuista näytteistä sekä yläkerran yhdestä toimistotilasta on paljastunut mikrobilöydöksiä. Tarkentavia sisäilmatutkimuksia tehtiin asiakkailta saadun palautteen ja riskiarvioinnin tulosten perusteella.

─ Tulokset ovat huolestuttavia. Toivomme, että tilanne on korjattavissa kiinteistön loppuajaksi, sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja, tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen sanoo.

Tutkimuksen on tehnyt Rakennus- ja laatumittaus RakLamit Oy. Nyt odotetaan, että tutkija laatii toimenpide-ehdotuksen, jonka pohjalta mietitään mitä tiloille tehdään. Toimenpidesuositusta odotetaan tämän viikon torstaihin mennessä, jolloin sisäilmatyöryhmä tekee kaupunginjohdolle oman suosituksensa tilojen mahdollisesta väliaikaisesta korjaamisesta ja käytöstä sekä kiinteistön jatkotutkimuksista. Siihen asti tilat ovat normaalisti käytettävissä.

Imatra suunnittelee parhaillaan uuden urheilutalon ja uimahallin rakentamista.

 

Lisätietoja:

Tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, p. 020 6174450, sami.turunenatimatra.fi (sami[dot]turunen[at]imatra[dot]fi)

Hyvinvointipalvelujen päällikkö Arja Kujala, p. 020 6172227, arja.kujalaatimatra.fi (arja[dot]kujala[at]imatra[dot]fi)