Hanna Savolainen ja Merja Hämäläinen tutkailivat kalustesuunnitelmia.
Hanna Savolainen ja Merja Hämäläinen tutkailivat kalustesuunnitelmia.

Mansikkalan koulukeskuksen kalustesuunnitelmat esillä

Opettajilta pyydettiin palautetta.

Mansikkalan koulukeskuksen kalustesuunnitelmia esiteltiin keskiviikkona kaupungintalon aulassa koulun henkilökunnalle. Martelan järjestämässä pop up –tyyppisessä työpajassa opettajat pääsivät kommentoimaan kalusteratkaisuja ja tekemään omia parannusehdotuksiaan.

Paikalla olivat myös lukion opettajat Hanna Savolainen ja Merja Hämäläinen. He tutkailivat suunnitelmia tarkasti.

─ Hyvää on erityisesti se, että saamme sähköpöydät, sillä eri korkuiset pöydät tulevat tarpeeseen. Myös liikuteltavat huonekalut ovat hyvä asia. Tämä mahdollistaa esimerkiksi ryhmätöitä varten tilojen muuntelun, Savolainen totesi.

─ Kalusteet vaikuttavat moderneilta ja hienoilta. Varmasti tiloista tulee yleisilmeeltään erittäin hienot, Hämäläinen pohdiskeli.

He listasivat myös kehittämisideoita kalustukseen. Jotkin uudentyyppiset ratkaisut, kuten nousevat katsomopenkit opetustiloissa mietityttivät opettajia. Lukioikäisille ei niillä välttämättä ole niin paljon käyttöä kuin alaluokkalaisille.

─ Ja toki sitä miettii aina miten opiskelurauha säilyy. Äänieristys on asia, jota haluamme aina korostaa, Savolainen sanoo.

Myös tilojen riittävyys ja tavaroiden säilytys mietitytti. Esimerkiksi musiikkiluokkiin toivottiin lisää säilytystilaa. Kouluun tulee jatkossa myös oppilaille jonkin verran säilytyslokerikkoja. Paikalla olleet opettajat kiinnostuivat ajatuksesta, että säilytyskaapit eivät olisi henkilökohtaisia vaan kaapit olisivat tarpeen mukaan käytettävissä älylukoilla.

Koulukeskuksen kalustesuunnittelussa henkilökuntaa ja opettajia on ollut mukana lokakuusta lähtien. Mansikkalan koulukeskus, Suomen suurin puukoulu, valmistuu ensi kesänä. Koulutyö tiloissa aloitetaan elokuussa.

 

Lisätietoja:

projektikoordinaattori Heidi Tamminen p. 020 6175848, heidi.tamminen@imatra.fi