Kesätyösetelin haku alkaa 11.2. Kesätyöpaikoista kaupunki tiedottaa lähiaikoina.

Nuorille töitä jälleen kesätyöseteleillä

Imatra, Ruokolahti ja Osuuspankki tekevät yhteistyötä. Uutuutena Imatralla nyt myös Sampo-ammattiseteli.

Kesätyöseteleitä on taas jaossa Imatran kaupungilta 170 imatralaiselle ja Ruokolahdelta viidelle ruokolahtelaiselle nuorelle. Lisäksi OP Etelä-Karjala jakaa imatralaisille nuorille 30 ja ruokolahtelaisille nuorille 10 kesätyöseteliä.

Ruokolahden kunnan mukaantulon lisäksi uutta tänä vuonna on se, että Imatran kaupunki tarjoaa yhteistyössä koulutuskuntayhtymä Sampon kanssa 20 ammattiseteliä. Ne on suunnattu ammattiopistossa opiskeleville imatralaisille nuorille.

─ Kesätyöseteli helpottaa nuoren työllistymistä tuomalla kesätyösetelin arvoisen säästön työnantajan palkkakustannuksiin, kehittämis- ja työllisyyskoordinaattori Sirkku Sarlomo toteaa Imatran kaupungilta.

Ruokolahdella kesätyöteleitä on ollut jaossa aiemmin vain Osuuspankin toimesta. Nyt kunta päätti lähteä mukaan, koska näin mahdollistuu Imatran tavoin myös Ruokolahdella ikäluokan 2006 kesätyösetelit. Osuuspankin setelit on suunnattu 2003-2005 syntyneille nuorille.

─ Saimme tästä nuorilta viime kesänä palautetta ja sen vuoksi päätimme tänä vuonna osallistua myös kuntana setelikampanjaan, Ruokolahden kunnanjohtaja Tuomo Sallinen toteaa.

Osuuspankin osalta kesätyösetelikampanja on maakunnallinen yhteistyötapa. 

─ Haluamme auttaa nuoria työllistymään kesäksi. Sitä kautta kertyy tärkeää kokemusta työelämästä. Uskomme, että tällainen toiminta on yksi hyvin konkreettinen tapa tukea maakunnan tulevaisuutta, kehittämispäällikkö Mauno Muukkonen kertoo.

Kesätyöseteliä käytettäessä nuorelle maksettava palkka on vähintään 450 euroa (vähintään 10 työpäivää), josta työnantaja säästää palkkakustannuksissa kesätyösetelin arvon 300 euroa. Sampo-ammattisetelin arvo työnantajalle on 700 euroa kahden kuukauden kokoaikaisesta työjaksosta. Nuorelle tulee maksaa työehtosopimuksen mukaista palkkaa. 

Setelihakemukset tulevat jakoon Kesäduunikuntoon 2020 -tapahtumassa 28.1 kello 15-17  Imatran Torigalleriassa. Hakemuksia voi tulostaa ja täyttää valmiiksi jo tätä aiemmin verkosta: imatra.fi/kesätyöseteli

 Kesätyösetelien hakuaika (hakemusten vastaanotto) alkaa 11.2.2020 klo 12 Ohjaamossa ja päättyy setelien loppuessa tai viimeistään 17.6.2020.

Tarkemmat ohjeet nuorille ja työnantajille sekä Ohjaamon aukioloajat löydät täältä.

 #kesätyöseteli2020 #uusinajattelijat

Lisätiedot:

Imatra: Kehittämis- ja työllisyyskoordinaattori Sirkku Sarlomo, p. 020 6172225, sirkku.sarlomo@imatra.fi  

Ohjaamoneuvoja Iina Kovalainen p. 020 617 7277, iina.kovalainen@imatra.fi 

Osuuspankki: Kehittämispäällikkö Mauno Muukkonen, p. 010 258 5805, mauno.muukkonen@op.fi

Sampo-ammattisetelit/Lehtori Jukka Laitinen, p. 040 136 4717, jukka.laitinen@edusampo.fi

Ruokolahti:  Etsivä nuorisotyöntekijä Olli Näreaho, 044 4491 275,  olli.nareaho@ruokolahti.fi.

Tietoa kesätyösetelistä 

 • Kesätyöseteleitä myönnetään v. 2000-2006 syntyneille imatralaisille ja ruokolahtelaisille nuorille. Ruokolahden kunnan setelit kohdennetaan pääasiassa v. 2006 syntyneille nuorille. OP:n setelit jaetaan v. 2003-2005 syntyneille nuorille.
 • Kesätyöntekijän kotikuntana tulee olla Imatra tai Ruokolahti.
 • Kesätyösetelin arvo 300 € maksetaan työnantajalle työsuhteen päätyttyä.
 • Kesätyön kesto: minimi 10 työpäivää, jolta ajalta työtunteja tulee kertyä vähintään 60 h. Työtunnit voi hajauttaa pidemmällekin aikavälille.
 • Työntekijälle maksetaan työehtosopimuksen mukaista koululaisen/ kesätyöntekijän palkkaa. Ellei työehtosopimusta ole, palkan tulee olla vähintään 450 € kymmeneltä työpäivältä.
 • Setelit myönnetään täytettyä kesätyösetelihakemusta vastaan Ohjaamosta (Einonkatu 10)  Ruokolahtelaiset voivat hakea setelin tarvittaessa myös Ruokolahden koululta/Nuorisotila.
 • Seteli luovutetaan hakijalle henkilökohtaisesti kesätyösetelihakemusten vastaanottojärjestyksessä. Etukäteisvarauksia ei voi tehdä.

Tietoa Sampo-ammattisetelistä

 • Imatran kaupungin kesätyöseteleistä 20 kpl jaetaan Sampon imatralaisille opiskelijoille Sampo-ammattiseteleinä.
 • Imatran Sampo-ammattiseteli luo mallin, jossa nuorten kannustaminen ja työllistyminen ovat keskiössä. Alueen yritykset, kaupunki ja Saimaan Ammattiopisto toimivat tiiviissä yhteistyössä. Nyt aloitettavaa yhteistyötä on mahdollista kehittää jatkuvasti.
 • Setelin arvo työnantajalle on 700 € ja se maksetaan vähintään 2 kuukauden pituisesta työsuhteesta, kokoaikaisesta työstä.
 • Kesätyösetelin arvo maksetaan työnantajalle työsuhteen päätyttyä
 • Kesätyöntekijälle maksetaan työehtosopimuksen mukainen palkka.