Pääkirjasto

Imatran kirjastojen ja museoiden aukioloaikoihin muutoksia vuodenvaihteen jälkeen

Heili-kortilla omatoimisesti kirjastoon myös iltaisin ja viikonloppuisin

Imatran kirjastojen ja museoiden aukioloajat muuttuvat vuoden alusta alkaen. Vaikka kirjastojen palveluaika lyhenee, omatoimisuutta kehitetään ja yhä suurempi osa aineistoista on käytettävissä verkon kautta koska tahansa.

-    Nyt kaikkien on aika hakea kirjastosta Heili-kortille oma PIN-koodi, joka avaa ovet sähköisiin aineistoihin sekä lähikirjastoihin myös palveluajan ulkopuolella. Heili-kortilla voi asioida kaikissa Etelä-Karjalan kirjastoissa sekä alueen yhteisessä verkkokirjastossa, kertoo kirjasto- ja museopalveluiden tiimivastaava Marja Huuhtanen

Pääkirjaston aukioloajat muuttuvat siten, että kirjasto on auki maanantaista perjantaihin kello 9–18 välillä. Varsinainen palveluaika on kello 11 – 18 välillä, jolloin henkilökunta on entiseen tapaan palvelemassa asiakkaita.

Kirjaston ovet aukeavat jo kello 9, ja siellä voi asioida itsepalveluperiaatteella eli käyttää tiloja, laitteita ja aineistoja, lainata aineistoa automaateilla, palauttaa lainoja, lukea lehtiä ja etsiä tietoa itsenäisesti.  

Pääkirjaston laajempi omatoimisuus on suunnitteilla, mutta tällä hetkellä siihen ei vielä ole valmiuksia.

Lipunmyynti jatkuu pääkirjastossa palveluajan mukaisesti, eli Ticketmasterin lippuja voi käydä ostamassa arkisin klo 11–18 välisenä aikana.
Kulttuuritalo Virrassa sijaitsevat kaupunginmuseo ja taidemuseo ovat jatkossa kiinni viikonloppuisin. Ne ovat pääkirjaston tavoin avoinna arkisin kello 9–18.

Lähikirjastoissa Vuoksenniskalla ja Rapapatsaalla palveluaika lyhenee neljään päivään viikossa. Omatoimisesti kirjastot ovat auki joka päivä, myös viikonloppuisin ja juhlapyhinä, kello 7–21 välillä. 

Lähikirjastoissa varatun aineiston nouto onnistuu omatoimisesti, pääkirjastossa se saadaan käyttöön alkukevään aikana. 

Luukun kautta aineistoa palautettaessa on huomioitava, että laina käsitellään ja palautus kirjautuu vasta palveluaikana, kun henkilökuntaa on paikalla. Pääkirjaston palautusluukkua voi käyttää ainoastaan kirjaston kiinni ollessa.

-    Kirjastoa voi käyttää todella monin tavoin. Toivottavasti asiakkaat löytävät meidän tarjoamat kirjat, lehdet ja elokuvat verkosta, mutta viihtyvät myös kirjastoissa rauhoittumassa, toisiaan tapaamassa, oppimassa ja harrastamassa, jatkaa Huuhtanen. 

Lähimmät omatoimikirjastot Imatran naapurustosta löytyvät Ruokolahdelta ja Korvenkylästä. 

Lisätietoja: kirjasto- ja museopalveluiden tiimivastaava Marja Huuhtanen, marja.huuhtanen@imatra.fi, 020 617 6600.
 

Kirjastojen uudet aukioloajat

Pääkirjasto:

 • palveluaika ma–pe klo klo 11–18, myös aattopäivät
 • itsepalveluaika arkisin ma–pe klo 9–11: ovet avoinna, itsepalvelulainaus käytössä, ei henkilökuntaa asiakaspalvelupisteissä
 • viikonloppuisin ja pyhäpäivinä suljettu

Taidemuseo ja kaupunginmuseo:

 • ma–pe klo 9–18, myös aattopäivät

Rajapatsaan kirjasto:

 • ma–ti klo 13–19
 • ke ja pe klo 10–16

Kirjasto on käytössä omatoimisesti päivittäin klo 7–21, myös viikonloppuisin ja pyhäpäivinä

Vuoksenniskan kirjasto:

 • ma ja ke klo 12–18
 • to–pe klo 10–16

Kirjasto on käytössä omatoimisesti päivittäin klo 7–21, myös viikonloppuisin ja pyhäpäivinä

Heili-verkkokirjasto

heili.finna.fi kokoelmatiedot ja e-aineistot käytettävissä päivittäin ja ympäri vuorokauden

Sanastoa:

 • Omatoimiaika = kirjastossa voi asioida itsenäisesti, sisään kirjaudutaan ja ovi avataan kirjastokortilla ja siihen liitetyllä PIN-koodilla. 
 • Itsepalveluaika = kirjasto on avoinna käyttäjille, mutta palvelua eikä neuvontaa ole saatavilla.
 • Palveluaika = kirjaston henkilökunta on paikalla ja palvelee asiakkaita normaalista.
 • Heili-kirjasto = Etelä-Karjalan yleisten kirjastojen muodostama kimppa, jolla on yhteinen asiakas- ja aineistotietokanta.