Alueen puusto on kaadettavalla alueella jo osin huonokuntoista.

Kostinpuiston lähiliikuntapuiston rakentaminen alkaa

Hakkuut käynnistyvät ensi viikolla

Kostinpuiston lähiliikuntapaikan valmistelutyöt alkavat ensi viikolla.

Rakentaminen käynnistyy puuston harvennuksella. Puita kaadetaan lähinnä alueen keskeltä, puiston reunapuut säästetään suurimmaksi osaksi.

Kun hakkuut alkavat, työmaa-alueella liikkuminen ei ole sallittua. Työmaa-alue tullaan merkitsemään maastoon lippusiimalla. Puita kaadetaan päiväaikaan.

Liikennöinti Kotipolku-nimisellä väylällä tapahtuu normaalisti esimerkiksi karjalaiselle kotitalolle, tosin alueelle voidaan asettaa väliaikaisesti alennettu ajonopeus.

Puuston harvennuksen jälkeen puiston maa-aluetta tasataan monitoimialuekenttää varten. Tämä työ tehdään vielä tämän vuoden aikana.

Alueella on tähän asti ollut kaupungin frisbeegolfrata. Sen käyttö päättyy nykymitassa tämän viikonlopun jälkeen, kun väylän rakenteet poistetaan. Paikalle jätetään 3-4 väylää puistoalueen reunalle.

─ Jatkossa mietitään, mihin laajempi frisbeegolfrata sijoitetaan, kasvatus- ja opetuspalveluiden erityisasiantuntija Harri Valtasola sanoo.

Liikuntapuisto valmistuu kesällä 2020

Lähiliikuntapaikan rakentaminen jatkuu ensi keväänä. Tuolloin Kostinpuistoon tehdään monitoimikenttä, peliareena, keinuja, tasapainoalue ja pieni huoltorakennus, jossa on pukukoppi, wc ja varasto.

Kostinpuiston lähiliikuntapaikka on tarkoitettu ensisijaisesti viereisen Mansikkalan koulukeskuksen esi-  ja alkuopetuksen käyttöön liikuntatunneilla sekä pitkillä välitunneilla. Alueelle kulkeminen ohjataan koululta alikulkutunnelin kautta.

Puisto toimii muina aikoina kaikkien kaupunkilaisten leikki- ja liikuntakenttänä.

─  Lähiliikuntapaikka valmistuu ensi kesänä, ennen Mansikkalan koulukeskuksen avautumista.

Kostinpuiston muutostyöt maksavat yhteensä 480 000 euroa. Etelä-Suomen Aluehallintovirasto on tukenut tässä vaiheessa hanketta 30 000 eurolla.

 

Lisätietoja:

Kasvatus- ja opetuspalveluiden erityisasiantuntija Harri Valtasola, p. 020 617 5555, harri.valtasola@imatra.fi

  

Kostinpuiston lähiliikunta-alue

  • Monitoimikenttä: 22X45 m alue pelaamista varten. Se voidaan jäädyttää talvella luistelulle. 
  • Peliareena: 13 X 22 metrin kokoinen liikunta-areena
  • Lisäksi puistoon tulee erilaisia keinuja, tasapainoilualue sekä pieni varasto luistinten vaihtoon ja pienten liikuntavälineiden varastointiin.