Kuva
Uimareita uimahallissa.
Uimakouluja järjestetään aloittelijoille ja edistyneille Kuvituskuva.

Imatra rakentaa uuden urheilutalon ja uimahallin, peruskorjaus ei ole enää vaihtoehto

Tiedote
18.11.2019 20:39
Paikkapäätöstä linjataan alustavan suunnitelman mukaan ennen joulua.

Imatran kaupunginhallitus teki tänään seminaarissaan ja sen jälkeisessä kokouksessaan merkittävän linjauksen.

Hallitus linjasi, että kaupunki rakentaa tai rakennuttaa uuden urheilutalon ja uimahallin nykyisten huonokuntoisten kiinteistöjen mittavien peruskorjausinvestointien sijaan.

Vanhoja tiloja ei katsota järkeväksi enää peruskorjata, koska remontin lopputuloksesta ei olisi takeita. Lisäksi kiinteistöjen peruskorjaus maksaisi yli 20 miljoonaa euroa. Vastaavat uudisrakennukset valmistuisivat edullisemmin.

Nykyisessä urheilutalossa on suorituspaikkatiloja liian vähän ja toisaalla hukkatilaa liikaa. Korjaamalla tilatehokkuus ei parane.

Peruskorjaus olisi edellyttänyt uimahallin osalta käyttökatkoa 1,5 vuodeksi. Mikäli halli rakennetaan muualle kuin nykyiselle tontille, palveluihin ei tule katkosta.

 Neljä paikkavaihtoehtoa

Jatkossa selvitetään uusien tilojen sijoittumisvaihtoehtoja. Niitä ovat nykyinen paikka,  jokin muu tontti Mansikkalassa tai Imatrankoskella, Ukonniemessä uimahalli ja urheilutalo yhdessä jäähallin kyljessä sekä urheilutalo ja uimahalli hajautettuna Ukonniemeen eri paikkoihin.

Korostan sitä, että mikään paikka ei ole nyt toista vahvemmalla. Nyt aloitetaan sijoittumispaikkojen tarkempi selvittely. Käymme läpi tarkasti eri paikojen edut ja haitat ja sijaintien vaikutus kaupungin palveluihin ja elinvoimaan, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen toteaa.

Uimahallin osalta selvittelyssä on myös se, rakennetaanko Imatralle 25 vai 50 metrin altaat. Mikäli paikka on Imatrankosken tai Mansikkalan alueella, vaihtoehtona on vain 25 metrin allas. Jos uimahalli sijoitetaan Ukonniemeen, hyödynnetään elinvoimapotentiaali urheilumatkailun osalta ja rakennetaan 50 metrin allas.

─ Myös Ukonniemen vaihtoehto tehtäisiin tietysti ensisijaisesti kaupunkilaisten palvelut edellä. Miettisimme aivan uudenlaisia joukkoliikenneratkaisuja, mikä helpottaisi pääsyä Ukonniemeen. Se palvelisi lisäksi muita lajeja harrastavia imatralaisia sekä lähentäisi Imatrankosken ja Mansikkalan palveluja Ukonniemessä viipyville vierailijoille, apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino sanoo.

Kaupunginhallitus palaa sijoittumispaikka- ja ratkaisuvaihtoehtojen rajaamiseen joulukuun puolivälissä pidettävässä kokouksessaan.

Tavoite on, että uudisrakennukset olisivat käytössä vuosina 2022-2023.

 

Lisätietoja:
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen, p. 040 548 3790anna.helminenatimatra.fi (anna[dot]helminen[at]imatra[dot]fi)
Kaupunginjohtaja Kai Roslakka, p. 020 617 2226, kai.roslakkaatimatra.fi (kai[dot]roslakka[at]imatra[dot]fi)
Apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino,  p. 020 617 2206, kaisa.heinoatimatra.fi (kaisa[dot]heino[at]imatra[dot]fi) 

Jatkoselvittelyn vaihtoehtoja urheilutalon ja uimahallin uudisrakentamiselle

  1. Uudisrakennus (urheilutalo & uimahalli) nykyisellä paikalla. Uimahallissa 25 metrin allas / 19-20 miljoonaa euroa.
  2. Uudisrakennus (urheilutalo & uimahalli) jossain muualla Mansikkalassa tai Imatrankoskella. Uimahallissa 25 metrin allas / alustava arvio 19-20 miljoonaa euroa.
  3. Uudisrakennus (urheilutalo & uimahalli) jäähallin yhteydessä. Uimahallissa 50 metrin allas / 23-24 milj. euroa.
  4. Uudisrakennus eriytettynä Ukonniemessä. Jäähallin luona urheilutalo (10 milj. euroa) ja Kylpylän lähellä uimahalli 50 metrin allas (11 milj. euroa) / yhteensä noin 21 miljoonaa euroa.