Freija

"Keitä te ootte te nuoret poijat kun en mä tunne teitä?" – Taideviikon avauksena kansanmusiikkikonsertti koko perheelle

PIUPALI PAUPALI - kansanmusiikkikonsertti perjantaina 8.11. kello 18 Karelia-salissa

Piupali Paupali - kansanmusiikkikonsertti on koko perheelle tarkoitettu konsertti, jossa esiintyvät Pikku Kakkosestakin tuttu kansanmusiikkiyhtye Freija, Imatran omat lapset ja nuoret musiikkiopistolta ja Tanssistudio Jamilta. 

Luvassa on taidelajit yhdistävä kansanmusiikkikonsertti, jossa esiintyjät luovat yhdessä hauskan kansanperinnematkan Karelia-salin lavalle. 

Freija on yksi maamme tunnetuimpia kansanmusiikkiyhtyeitä, joka on julkaissut useita levyjä. Yhtye tunnetaan myös kansanmusiikkilähtöisestä lastenmusiikistaan. Yhtyeen muusikot esiintyvät tahoillaan myös monissa muissa kokoonpanoissa. 

Freijan lisäksi konsertissa on mukana Tanssistudio Jami. Heiltä nähdään kolme esitystä, joista kahteen esitykseen on kansantanssikoreografi Emma Kantelinen tehnyt koreografiat ja kolmas on Jamin omaa tuotantoa. Musiikkiopistolta kuullaan tänä syksynä aloittaneiden musiikkiopistolaisten yhdeksän hengen ryhmää. He esittävät yhden kappaleen Freijan kanssa ja yhden bodyperkussion-kappaleen. 

Konsertin nimikappaleessa Piupali Paupali kaikki esiintyjät ovat yhdessä lavalla. Myös musiikkileikkikoululaiset pääsevät esiintymään ja tanssivat Freijan säestyksellä yhden kappaleen. 

-    Konsertti on noin tunnin pituinen tanssin ja musiikin ilottelu, josta ei hauskuutta ja menoa puutu ja se soveltuu myös perheen pienimmille, kertoo musiikkiopiston apulaisrehtori Elisa Mäkelä.

Konsertti liittyy jo perinteeksi muodostuneeseen Virta-opiston järjestämään kansanmusiikkitapahtumaan. Konsertti avaa myös Imatran perinteisen taideviikon, jota vietetään jo 50. kertaa.

Konserttiin on vapaa pääsy.

Lisätietoja: Musiikkiopiston apulaisrehtori Elisa Mäkelä, elisa.makela@imatra.fi, p. 020 617 6624.
 

Freija

Vuonna 2005 perustettu Freija on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Suomen arvostetuimmista kansanmusiikkiyhtyeistä. Se on julkaissut useita äänitteitä, joista vuoden 2011 SydänJuurilla sai Etno-Emma -palkinnon. Se valittiin myös vuoden parhaaksi kansanmusiikkiäänitteeksi, kuten myös Liki -albumi vuonna 2015. Freija tunnetaan myös perinteeseen nojaavasta musiikistaan lapsille (mm. Kiekkumaralla 2007). 

Maija Karhinen-Ilo – laulu, harmonikka, kitara, piano, nokkahuilu
Arto Anttila – basso, laulu
Matti Laitinen – kitarat, mandoliinit, laulu
Lassi Logrén – viulu, nyckelharpa, laulu

freija.fi