Kuva jääveistoksen teosta.
Kuvaaja 
Katri Verronen
Juuso Partanen veistää teostaan Pakastettu ruska.

Ensilumenladulle jääveistoksia

Talven ensimmäiset jääveistokset ensilumenladun varteen

Juuso Partanen ja Katri Verronen tekevät kaksi jääveistosta ensilumenladun avajaisiin. Veistoksia varten tarvittava jää on tehty jääkoneessa ja veistokset ovat valmiina avajaisissa. Veistokset on valaistu, joten ne loistavat myös pimeällä.
 
Veistoksista toinen sijoitetaan Kylpyläntien varteen jäähallin ja Kohonkankaantien liikenneympyrän väliin oikealle puolelle ja toinen Ukonniemi-stadionin päätyyn ensilumenladun alkuun. 

-    Halusin kokeilla ruska-ajan värejä jäädytettynä veistoksessani, kertoo Juuso Partanen omasta veistoksestaan. 
-    Toivottavasti veistokset jonkun aikaa kestävät, ne ovat kuitenkin melko suurikokoisia. 

Varpasaaressa kuullaan jälleen ensi talvena jääkonsertteja

Igluja suunnitellaan rakennettavaksi kaksi, joista toinen toimii konserttitilana ja toista on tarkoitus käyttää soittimien ja veistosten työtilana. Igluun ollaan myös suunnittelemassa jäänveistokursseja. Iglujen rakentaminen on tarkoitus aloittaa tammikuussa ja konsertit alkavat helmikuussa.
-    Säillehän me emme voi mitään, mutta luulen että olemme jotain jo oppineet vuosien varrella jäästä, joten kyllä me jotain saamme Varpasaareen, toteaa Partanen. 

Katri Verronen on viimeisen vuoden kuvanveiston opiskelija Saimaan ammattikorkeakoulusta ja Juuso Partanen tunnetaan SounDome – yhdistyksen puheenjohtajana ja jäärakentajana. 

Lisätietoja: Juuso Partanen, p. 040 706 5584.

Ensilumenladun avajaiset lauantaina 19.10. kello 10 alkaen.
Lauantaina pääsee maksutta kokeilemaan latua.