Kuva
Oppilaat rakentavat pulpeteissa legorobotteja. Henkilökuntaa taustalla.
Oppilaat rakensivat legorobottia Pietarin koulussa numero 622. Nesttec-hankkeen henkilökunta seurasivat taustalla

Nesttec –hanke vahvistaa robotiikan osaamista kouluissa

Tiedote
17.10.2019 00:49
Imatran ja pietarilaiskoulun yhteishanke polkaistiin käyntiin Pietarissa keskiviikkona.

Kolmivuotisessa New Stream of Technology (Nesttec) -hankkeessa opiskellaan ohjelmointia, koodaamista ja ongelmanratkaisua. 

Hanketta luotsaavan opetuspalvelujen päällikön Minna Rovion mukaan hanke innostaa robotiikkaan sekä oppilaita että opettajia.

– Tässä syntyy kontakteja ja vertaisoppimista. Toivottavasti monella mukana olevalla avautuu uusi ikkuna tulevaisuuteen. Tämä on tietynlainen vetovoimatekijä meille, toteaa Rovio.

Nesttec -hankkeella on merkitystä paitsi oppilaille itselleen, myös elinkeinoelämälle. 

– Hankkeella vahvistetaan tulevaisuuden osaamistarpeita, Vuoksenniskan koulun rehtori Janne Rautiainen kertoo.

Imatran hankekumppanin Pietarin koulu numero 622:n rehtori Natalia Aleksahina sanoo, että hankkeessa toivotaan nuorten kiinnostuvan nykyteknologiasta, planeettamme säilymisestä ja ekologiasta.

– Robotiikka ja ohjelmointi ovat meille uusia asioita. Tätä kautta uudet lapset saavat mahdollisuuden toteuttaa itseään ja kehittyä omilla vahvuusalueillaan, Aleksahina päättää.

Hanke pääsee oppilaiden osalta käyntiin marraskuun lopulla, kun pietarilaiset saapuvat yhteiseen robotiikan työpajaan Imatralle. 

Lisätiedot: opetuspalvelujen päällikkö Minna Rovio, minna.rovioatimatra.fi (minna[dot]rovio[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 3404

New Stream of Technology (Nesttec)

  • Nesttec –hankkeen kesto 1.10.2019-30.9.2022
  • Hankkeen budjetti 279 971€, josta EU-rahaa 223 976€
  • Hankkeessa on kaikkiaan kahdeksan työpajatapaamista tai seminaaria, joissa oppilaat kokoavat robotteja ja ohjelmoivat niiden toimintoja

Hankkeen verkkosivulle