Kuva
Koski kuohuu itsenäisyys- ja uudenvuodenpäivänä.

Koskinäytökset juhlistavat itsenäisyyspäivää ja vuodenvaihdetta

Tiedote
16.10.2019 16:19
Itsenäisyyspäivänä digihanurivirtuoosi Netta Skog tahdittaa kuohuja Finlandialla.

Imatrankoski kuohuu jälleen itsenäisyyspäivänä ja vuodenvaihteessa.

Itsenäisyyspäivänä kosken uudet näytösvalaisimet otetaan virallisesti käyttöön ainakin osittain. Jo edeltävinä viikkoina valoja testaillaan, mutta kuohujen kanssa niitä pääsee näkemään 6.12. kello 17 alkavassa näytöksessä.

Toivomme, että saamme valaistuksen käyttöön kokonaisuudessaan. Nämä valaistusprojektit ovat hyvin uniikkeja, edellisen kerran tekniikka uusittiin vuonna 1998, koskinäytöksistä vastaava Pentti Miikki Imatran Base Campista toteaa.

Uomaa valaisemaan on tulossa noin 30 uutta ledivalaisinta sillan valojen ohella. Niillä on tarkoitus luoda sekä näytösvalaistus että arkeen yleisvalaistusta.

Skogin Finlandia soi digihaitarilla

Itsenäisyyspäivänä koskinäytöksestä halutaan tavallista näyttävämpi. Tällä kertaa oman säväyksensä näytökseen tuo digihanurivirtuoosi Netta Skog. Digiharmonikan maailmanmestari Skog soittaa paikan päällä Sibeliuksen Finlandian modernilla otteella. Hänen tyylilajinsa on lähellä folkia ja metallia. Skog on esiintynyt aiemmin muun muassa Mokoman ja Children of Bodomin kanssa.

Hän joutuu sovittamaan kappaletta hieman, jotta sen kesto on 16 minuuttia.

Skogin esitys on nähtävillä paikan päällä myös isolla näytöllä padon tuntumassa.  Lisäksi esitys videoidaan, Miikki kertoo.

Ennen koskinäytöstä kaupunki järjestää perinteisen itsenäisyyspäivän juhlan Kulttuuritalo Virrassa kello 14.

 

Katso ja kuuntele Finlandia Netta Skogin esittämänä.

 

Lisätietoja:

koskinäytösvastaava Pentti Miikki, IBC,  p. 020 6177011, pentti.miikkiatimatrabasecamp.fi (pentti[dot]miikki[at]imatrabasecamp[dot]fi)

viestintäjohtaja Liisa Hupli-Oinonen, p. 020 6172400, liisa.hupli-oinonenatimatra.fi (liisa[dot]hupli-oinonen[at]imatra[dot]fi)