Uudisrakennus, havainnekuva
Kuvaaja 
Innovarch
Uudisrakennus, havainnekuva

Kosken koulukeskuksen taidekilpailuaikaa jatkettiin

Osallistujia tähän mennessä vain kymmenen.

Tulevan Kosken koulukeskuksen taidekilpailun aikaa jatketaan 31.12.2019 saakka lisäehdotusten saamiseksi.

Kilpailun jatkamiseen Imatran kaupungin miljöötyöryhmä ja palveluverkkouudistuksen ohjausryhmä päätyivät, koska kilpailuun tuli vain kymmenen ehdotusta.

Näiden kymmenen ehdotuksen joukosta neljä kilpailuehdotusta jouduttiin hylkäämään, koska ne eivät täyttäneet kilpailuohjelman reunaehtoja taideteoksille annettujen sijoituspaikkojen tai sijoituskohteessa vaadittavien materiaalien käytön suhteen.

─ Odotimme hieman enemmän ehdotuksia. Samoin odotimme, että Vuokseen, Imatraan ja kosken voimaan liittyviä aiheita olisi ollut paremmin esillä, miljöötyöryhmän puheenjohtaja, kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikäs sanoo.

─ On tärkeää, että kilpailuun osallistuvat kiinnittävät erityistä huomiota kilpailuohjelmassa mainittuihin teosten soveltumiseen Imatraan ja koulumaailmaan, teoksille osoitettuihin paikkoihin sekä siihen, että kilpailussa haetaan ideaa pysyvään, julkiseen, ammattimaisesti toteutettavaan taideteokseen, kilpailun järjestelyssä mukana oleva taidekoordinaattori Reetta Ahonen painottaa.

Paikkavaihtoehtoja kolme

Kosken koulukeskus saa prosenttiperiaatteiden mukaista taidetta. Tulevalle taiteelle on valittu kolme vaihtoehtoista sijoituspaikkaa. Ne ovat uuden kiinteistön keskusaulan sisätilan katto, pohjoispäädyn julkisivu tai koulun piha-alue.

Kilpailijat voivat esittää luonnoksensa enintään kahteen edellisistä paikoista. Tuleeko taidetta yhteen vai kahteen paikkaan ratkeaa, kun taiteilijoiden suunnitelmat ja kustannusarviot ovat käytettävissä.

Kilpailutöiltä odotetaan vahvaa visuaalista ja sisällöllistä näkemystä.

Kilpailu on kohdistettu taiteilijoille, joilla on Imatra-sidos asumisen, opiskelun tai työn kautta.

Tulos julkistetaan tammi-helmikuussa.

 

Kilpailukutsu

 

Taidekilpailun oheismateriaali 1 (suunnitelmat)

 

Taidekilpailun oheismateriaali (havainnekuvia)

 

 

Lisätietoja:

Kaupunkikehitysjohtaja, miljöötyöryhmän puheenjohtaja Topiantti Äikäs, p.
020 617 2204, topiantti.aikas@imatra.fi