Tainionkosken vanha kivikoulu

Tainionkosken vanhaa kivikoulua ei olla purkamassa

Ensisijainen toive on löytää tiloille uusia käyttäjiä. Yksi vaihtoehto on harrastekeskus.

Imatran kaupunki ei ole purkamassa Tainionkosken vanhaa kivikoulukiinteistöä. Vaikka asiaa tullaan valmistelemaan niin, että suojelumerkintä puretaan, ensisijainen tarkoitus on löytää vanhalle Tainionkosken kivikoululle muuta käyttöä syksystä 2020 eteenpäin.

Yhtenä vaihtoehtona Tainionkosken koululle pidetään harrastekäyttöä.

─ Kaavamuutos ei estä hienon kivikoulun käyttämistä esimerkiksi harrastetilana, jollaisena se voisi toimia. Olisi hienoa, jos Tainionkosken koululle muodostuisi monipuolista toimintaa sisältävä järjestö- ja harrastuskeskus, joka vahventaa paikallisidentiteettiä ja -henkeä, kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikäs sanoo.

Samoilla linjoilla on tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen.

─ Tämän hetkiset tiedot rakennuksen kunnosta eivät estä vanhan koulun jatkokäyttöä jonakin muuna tilana. Mitään ei ole vielä päätetty talon jatkokäytöstä, Turunen korostaa.

Suojelumerkinnän purku muun kaavoituksen yhteydessä antaa mahdollisuuden toki talon purkamiseen, jos kiinteistölle ei järjesty käyttöä yrityksistä huolimatta. Tyhjillään vanhaa rakennusta ei voida kauan pitää eikä kaupungilla ole varaa maksaa seinistä.

Suojelumerkinnän purku tulee kaupunkikehityslautakunnan käsittelyyn 22.10.

Pihapiirissä oleva Tainiontalo tullaan sen sijaan purkamaan, kun se poistuu käytöstä kevään 2020 jälkeen.

Tilat ehkä myös kutojille

Mikäli harrastetila-ajatus lähtee etenemään, myös Tainiontalolla oleva kutomo voisi siirtyä vanhaan kivikouluun. Ammattioppilaitoksen tiloihin ne eivät mahdu, vaikka julkisuudessa on tämäkin vaihtoehto ollut esillä.

─ Samalla tulemme miettimään sitä, onko kutominen enää Virta-opiston opetustoiminnan piirissä vai voisiko tämä harrastustoiminta olla jonkun muun tahon hoitamaa tai puhtaasti omatoimista harrastamista, Virta-opiston rehtori Sarianna Purtilo toteaa.

 

Lisätietoja:

Tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, p. 020 6174450, sami.turunen@imatra.fi

Sarianna Purtilo 020 617.5401, sarianna.purtilo@imatra.fi