Kuva
Kalle Tahkolahti

Juurihoidon vieraileva ohjaaja Kalle Tahkolahti kehuu Teatteri Imatraa

Tiedote
18.9.2019 17:37
Juurihoito on tarina hyvistä ihmisistä ja huonoista hampaista, jossa hoidetaan hampaita, etsitään juuria ja pohditaan juurettomuutta.

Tragikoominen seikkailu naurattaa hahmoillaan ja koskettaa tarinallaan. Pääosissa veljeksinä nähdään Aki Honkatukia ja Kari Kinnari. Miika Nousiaisen romaanista dramatisoitu näytelmä saa ensi-iltansa lauantaina 28.9. Näytelmän ohjauksesta vastaa Kimmo Virtanen ja apuohjaajana on toiminut Kalle Tahkolahti, jonka mietteitä alla näytelmästä, ohjaamisesta ja Teatteri Imatrasta. 

-        Tämä on monipuolinen näytelmä, jonka ytimessä on hellyttävä ja liikuttava tarina suvusta, jonka kaksi lasta löytää toisensa hammaslääkärissä ja rupeavat yhdessä selvittämään minne isä on hävinnyt. Etsintä vie lopulta toiselle puolelle palloa. Näytelmässä on traagisia, yllättäviä ja hellyttäviä hetkiä, kertoo näytelmän toinen ohjaaja Kalle Tahkolahti.

-        Katsojat saavat nähdäkseen täysipainoisen ja mukaansa tempaavan näytelmän, joka ei ole pelkästään tragedia, komedia tai draama vaan tässä on tuotu näyttämölle kokonaan inhimillinen kokemus. Kirjailijan teksti on hämäävän kevyttä ja siinä tulee huomaamatta käsiteltyä todella isoja aiheita ilman synkistelyjä, toden tuntuisesti. Näytelmässä katsotaan lempeästi ihmisiä, jotka heräävät omaan elämäänsä, jatkaa Tahkolahti.

Näytelmässä on ollut poikkeuksellisesti kaksi ohjaajaa. Kimmo Virtanen pääohjaajana aloitti näyttelijöiden kanssa keväällä ja hän on työstänyt näyttelijöiden kanssa tarinaa ja ilmaisua. Kalle Tahkolahti oli seuraamassa harjoituksia jo keväällä mutta on nyt syksyllä ensi-illan lähestyessä tehnyt näytelmän kanssa enemmän töitä. Tahkolahden vastuulla on teknisten asioiden tuominen ja sovittaminen näytelmään, se miten näyttelijät ja tekeminen solahtavat lavasteiden, äänien ja videoheijasteiden sekaan. 

-        Olen nauttinut näytelmän kasaan laittamisesta. Näytelmän sisältö ja henki ovat jo olemassa.  Olen saanut keskittyä visuaalisuuteen ja palojen yhteen laittamiseen. Katson, että näytelmä rullaa hyvin eteenpäin, kertoo Tahkolahti. 

Kalle Tahkolahti on järvenpääläinen, vuonna 2014 Metropolia ammattikorkeakoulusta teatteri-ilmaisun ohjaajaksi valmistunut, joka työskentelee päätyönään Keski-Uudenmaan teatterissa Keravalla. Ohjaustöitä hän on tehnyt vuodesta 2010 alkaen lähinnä harrastelijateattereissa. 

-        Minusta Teatteri Imatra on juuri sopivan kokoinen ammattiteatteri, tämä on ollut todella hyvä paikka opetella ammattiteatterin ohjausta. Tänne on ollut myös helppo tulla ja minut on otettu hyvin vastaan. 

-        Teatterisali on todella hyvä, sillä siinä voi tehdä intiimejä kahden hengen dialogikohtauksia mutta myös isoja musikaaleja ja näyttämö toimii loistavasti. Kaikkien teatterien kannattaisi olla tällaisia, toteaa Tahkolahti lopuksi. 

Lisätietoja: teatterinjohtaja Timo Rissanen, timo.rissanenatimatra.fi (timo[dot]rissanen[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 6645
 

Juurihoito
Paikka: Teatteri Imatra
Ensi-ilta: 28.9.
Dramatisointi Aleksis Meaney
Ohjaus Kimmo Virtanen (vier.)
Apulaisohjaus Kalle Tahkolahti (vier.)
Päärooleissa: Aki Honkatukia, Kari Kinnari

 

https://www.teatteri-imatra.fi/ohjelmisto/juurihoito