Kuva
Uusi laituri odottaa asentamista.

Sienimäenrantaan uusi laituri ensi viikolla

Tiedote
17.9.2019 23:33
"On valitettavaa, että laituriasiasta on aiheutunut pahaa mieltä asukkaille."

Sienimäen rantaraitin tuntumaan asennetaan yleinen laituri ensi viikolla. Laituria yritettiin asentaa jo tiistaina, mutta Vuoksen virtaaman vuoksi asennus päätettiin siirtää nostureiden tehtäväksi.

Laituri on T-mallinen. Rannasta laiturilla on pituutta kahdeksan metriä. Rannan suuntainen osuus on 12 metriä. Hintaa kaupungin maksamalle, betonilla ankkuroitavalle laiturille tulee 18 000 euroa.

Uusi laituri on kaupungin vastaantulo Sienimäen rannan asukkaille. Se on kaikkien alueen käyttäjille avoin.

─ Samalla, kun kaavanmukainen rantaraitti on valmistunut, haluamme toteuttaa kaavassa määritellyn asumista palvelevan yhteiskäyttöisen alueen valmiiksi siten, että alueelle sijoitetaan kuntalaisten käytössä oleva vene- ja uimalaituri. Sen asennus on hyvin ajankohtainen ja ranta-alue viimeistellään kuluvan syksyn aikana, kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikäs sanoo.

Tarkoitus on, että laiturin välittömään läheisyyteen toteutetaan Sienimäenranta I-alueen asukkaille suunnatut venepaikat telapaikkoina. Toiminnan tarkoitus on ohjata veneiden säilyttämiseen kootusti yhdessä paikassa.

Kaupunki lähestyy lähikiinteistöjen asukkaita kirjeitse ja tarjoutuu purkamaan aiemmin rakennetut laiturit.

─ On valitettavaa, että asiasta on aiheutunut pahaa mieltä asukkaille. Syyt sekaannukseen ovat olleet siinä, että laitureista, niiden paikoista ja käyttöoikeuksista ei ole ollut kirjallisia sopimuksia, Äikäs toteaa.

 

Lisätietoja:

Kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikäs, p. 020 617 2204, topiantti.aikasatimatra.fi (topiantti[dot]aikas[at]imatra[dot]fi)