Kuva
Tämän päivän Mitra rakennuttaa uusia koulukeskuksia.

Mitran juuret ulottuvat 70 vuoden taakse

Tiedote
12.9.2019 21:09
Toimitusjohtaja Lassi Nurmi: Lupaan, että olemme ennakkoluulottomia toimijoita jatkossakin.

Mitra nimenä on vielä varsin tuore, mutta yhtiönä sen tarina on varsin juureva. Yhtiö, silloiselta nimeltään Imatran Haka, perustettiin tasan 70 vuotta sitten.

Haka  perustettiin hankkimaan Imatralle halpoja ja tarkoituksenmukaisia asuntoja yhteistoiminnassa valtion ja kunnan viranomaisten kanssa silmälläpitäen erityisesti vähävaraiset ja monilapsiset perheet.

Asuntorakennuttaminen on ollut toiminnassa mukana alusta alkaen ja isännöinti alkoi vuonna 1988, kun yhtiöön palkattiin oma henkilökunta.

2000-luvun alussa toiminta laajeni palvelemaan  yrityselämää erilaisten kehittämishankkeiden muodossa.

Imatran kaupunki siirsi vuonna 2012 toimitilansa tuolloisen Imatran YH-Rakennuttaja Oy:n manageerauksessa oleviin yhtiöihin. YH ryhtyi kehittämään ja jalostamaan kiinteistöjen toimintaa.

Loppuvuodesta 2014 kaupungin teknisen palvelukeskuksen toiminnot siirrettiin Imatran Kiinteistö- ja Aluepalvelu Oy:öön ja YH ryhtyi hoitamaan Imatran kaupungin alueylläpidon sekä infrarakentamisen tilaaja tuottaja mallin mukaisesti.

- Edeltäjät ovat rakentaneet hienon yhtiön, jota on hoidettu hyvin, kiitteli Mitran hallituksen puheenjohtaja Tommi Matikainen.

Nykyinen Mitra on kasvanut moninaiseksi elinvoimayhtiöksi kehittämään ja vahvistamaan eri tavoin Imatran kaupungin elinvoimaa ja edistämään hyvinvointia.

- Lupaan, että olemme ennakkoluulottomia toimijoita jatkossakin, toimitusjohtaja Lassi Nurmi totesi juhlapuheessaan tiistaina kaupungintalon Talvipuutarhassa.

 

 

 

 

Mitra Imatran Rakennuttaja Oy

  • 12.09.1949 perustettu Asunnonhankintaosakeyhtiö Imatran Haka
  • 11.09.1950 osakeyhtiö rekisteröity
  • 28.05.1981 Imatran Haka Oy
  • 18.10.1989 Imatran YH-Rakennuttaja Oy

  • 29.06.2018 Mitra Imatran Rakennuttaja Oy