Entinen taimitarhan alue Ukonniemessä
Entinen taimitarhan alue Ukonniemessä

Ideakilpailu Ukonniemen entisen taimitarhan alueesta

Imatran kaupunki ja Lappset Group Oy järjestävät idea- ja suunnittelukilpailun Ukonniemen entisen taimitarhan alueen uudistamiseksi.

Ideakilpailulla haetaan uusia ideoita alueen kehittämiseksi, niin että se palvelisi paremmin sekä kaupunkilaisia että matkailijoita. 

Alueen urheilu- ja liikuntapaikkarakentaminen on tähän asti keskittynyt tukemaan urheilijoita ja runsaasti liikuntaa harrastavia. Suunnittelukilpailun kautta haetaan ideoita sellaiseen ympäristöön, joka maisemallisestikin kannustaa vähän liikuntaa harrastavia ihmisiä ja perheitä kokeilemaan sekä kokemaan liikunnan iloa.

Kilpailu on suunnattu maisemasuunnittelualan opiskelijoille. Imatran kaupungin kilpailukohteeksi määrittelemä alue tarjoaa opiskelijoille todellisen ja haastavan kohteen, jossa opiskelijat joutuvat hankkimaan tietoa monitieteellisesti sekä oppimaan prosessin aikana erilaisten ja toisiaan risteävien toimintojen yhdistämistä aluesuunnittelussa. 

Ukonniemen alue valikoitui suunnittelukilpailun kohteeksi monipuolisuutensa vuoksi. Alue on yleiskaavassa matkailu- ja urheilupalvelujen aluetta.

-    Haemme kilpailussa uusia, erilaisia ideoita, joita voidaan toteuttaa vaikka pala kerrallaan.  Tämä on hyvä oppimispaikka alan opiskelijoille, sillä suunniteltava alue mahdollistaa vapaan ideoinnin, kertoo kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen. 

Kilpailuaika on 2.9.2019-7.1.2020. 

Kilpailuun liittyen pidetään kilpailuun osallistujille Imatran Ukonniemen toimintapuiston ideakilpailuun liittyvä kehittämisseminaari ”Kolme näkökulmaa toimintapuiston maisemaan”  torstaina 10.10.2019.

Lisätietoja: kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen p. 020 617 4704, erika.luhtanen@imatra.fi.

Lisätietoja kilpailusta ja kilpailuasiakirjat