G-mallissa uuteen puukouluun varattaisiin tilat myös Mansikkalan alueen viisivuotiaille päivähoitolapsille.

Varhaiskasvatuksen uudistamisessa jäljellä kaksi vaihtoehtoa

Lautakunta linjaa 20.8. Kaupunkilaiset ja henkilökunta voivat kertoa mielipiteensä perjantaihin mennessä.

Varhaiskasvatuksen palveluverkko uudistetaan samoin kuin koulujen. Kaupunki takaa kaikille varhaiskasvatuksessa oleville lapsille ja henkilökunnalle turvalliset, toiminnalliset ja nykyaikaiset tilat. Samalla varaudutaan lapsimäärien muutoksiin.

Muutoksen valmistelu on alkanut viime talvena, ja kesän kynnyksellä kaupunki esitteli kaupunkilaisille kuutta eri vaihtoehtoa siitä, missä päiväkodit sijaitsevat tulevaisuudessa. Vaihtoehdoista pyydetiin lausuntoja usealta eri taholta ja kaupunkilaisilta.

Kesän aikana on jatkettu muutoksen valmistelua. Jatkovalmistelussa nousi esille vielä yksi vaihtoehto (G-malli).

─ Vaihtoehdossa G Mansikkalan koulukeskuksen alueen viisivuotiaille varattaisiin omat tilat esi- ja alkuopetuksen yhteyteen uuteen puukouluun. Tarkentuneiden oppilasmääräennusteiden mukaan he mahtuvat uuteen koulukiinteistöön, varhaiskasvatuspalvelujen päällikkö Minna Leinonen sanoo.

Loppusuoralle kaikkiaan seitsemästä mallista on valittu lautakunnan ja kaupunginhallituksen päätöksellä F ja G.

F-mallissa Mansikkalan ja Imatrankosken vanhat päiväkodit puretaan.  Niiden toiminnot siirtyvät Tainionkosken koulun esiopetus- ja ruokalatilaan sekä tyhjenevään Mikonpuiston päiväkotiin.

Myös G-mallissa Imatrankosken päiväkoti siirtyy Mikonpuistoon. Mansikkalan ja Tainionkosken viisivuotiaat siirtyvät uuteen koulukeskukseen, pienemmät ikäluokat pääosin Tainionkosken päiväkotiin.

Näistä kahdesta mallista hyvinvointilautakunta valitsee toisen ja esittää sitä kaupunginhallitukselle. Lautakunnan kokous on 20.8.

─ Lautakunnalle virkamiesesitys tehdään vasta kokouksessa, koska ensi perjantaihin asti kaupunkilaiset ja henkilökunta voivat antaa omat mielipiteensä kahdesta mallista. Näin mielipiteet ehditään ottamaan huomioon päätöksenteossa, Leinonen toteaa.

Mielipiteet voi toimittaa perjantaihin 16.8. klo 15 mennessä kaupungintalon asiakaspalveluun, asikaspalvelu@imatra.fi. Viestin aiheeksi tulisi laittaa Varhaiskasvatuksen palveluverkko.

Varhaiskasvatuspalvelujen päällikkö Minna Leinonen on tavoitettavissa kysymyksiä varten keskiviikkona 14.8. klo 18.30-19.30 kaupungintalon valtuustosalissa.

 

Lisätietoja:

Varhaiskasvatuspalvelujen päällikkö Minna Leinonen, minna.leinonen@imatra.fi, p. 020 617 3515.

 

 

F-vaihtoehto

  • Mansikkalan päiväkodin toiminnot siirtyvät Tainionkosken esiopetus-/ruokalatilaan.
  • Muutostöitä Tainionkosken esiopetustilaan.
  • Poistuvia 2020-2028: Imatrankoski, Mansikkala, Vuoksenniskan vuoropäiväkoti, Rautio, Mikonpuisto.
  • Ryhmisten lakkauttaminen, perhepäivähoidon varahoidon ja avoimen toiminnan aloitus Mansikkalassa siirtyisi mahdollisesti ainakin vuodella.

 

G-vaihtoehto

  • Mansikkalan päiväkodin ryhmät sijoittuvat Tainionkosken päiväkodin ja Mansikalan koulukeskuksen tiloihin.
  • Mahdollisesti kolme 5-vuotiaiden ryhmää Mansikkalan koulukeskuksen esi- ja alkuopetuksen yhteyteen.
  • Poistuvia 2020-2028: Imatrankoski, Mansikkala, Vuoksenniskan vuoropäiväkoti, Rautio, Mikonpuisto.
  • Ryhmisten lakkauttaminen, perhepäivähoidon varahoidon ja avoimen toiminnan aloitus Mansikkalassa siirtyisi mahdollisesti vuodella.