Kuva
Keskelle koulun pihaa pystytettiin alumiininen kelohonka, jonka oksalla istuu pronssinen poika.
Keskelle koulun pihaa pystytettiin alumiininen kelohonka, jonka oksalla istuu pronssinen poika.

Horisontti-taideteos nousee Vuoksenniskan koulukeskukselle

Tiedote
24.7.2019 14:02
Jarkko Liutu suunitteli ja valmisti taidekokonaisuuden entisen koulunsa pihalle.

Imatralaislähtöinen kuvanveistäjä Jarkko Liutu teki aluksi kolme eri työtä, joista oppilaskunta ja taidetyöryhmä valitsi parhaaksi katsomansa. Nyt puolentoista vuoden prosessin jälkeen Horisontti-niminen teos pystytetään Vuoksenniskan koulukeskuksen pihalle muutamassa päivässä.

Taideteoksen osat ovat kelon oksalla istuva lapsi, suuri lintuparvi sekä yksinäinen varis, jotka yhdessä luovat moniulotteiset tunnelman.

– Horisontin kolme eri teosta muodostavat yhdessä maisemallisen kokonaisuuden. Työhön liittyy monitasoista symboliikkaa, joka kuvaa niin luontoa kuin koulumaailmaakin. Luonto ja luonnontieteethän ovat tälle koulullekin erityisen ominaisia asioita, Liutu avaa teoksensa merkityksiä.

Projekti on sujunut mutkattomasti hyvässä yhteistyössä.

– Tätä on ollut ihan huikea tehdä. Meillä on ollut alusta asti hyvä ryhmä, ja ikäviltä yllätyksiltä on vältytty. Mitra ja taidetyöryhmän vetäjä Reetta Ahonen ovat hoitaneet kaiken hienosti. Pystytystöistä vastaa erittäin ammattitaitoinen porukka.

Taitelija on ollut pienestä pitäen kiinnostunut muotoilusta ja taiteesta.

– Legot ja muovailuvahat oli ensin se juttu. Nuoresta asti olen veistänyt milloin mitäkin – muotoilu ja veistäminen ovat kulkeneet meillä suvussakin, Liutu kertoo.

Ammatinvalintaan viimeisen innostuksen antoi myönteinen kouluympäristö.

– Kuvataiteen opettajani täällä Vuoksenniskalla oli minua kohtaan todella kannustava. Nyt minulla on oma verstas Savonlinnassa ja olen unelma-ammatissani, Liutu kuvailee uraansa.

30 vuotta Imatralla asuneelle taiteilijalle projekti Vuoksenniskalla oli mieluinen:

– Saman koulun käyneenä minulle tämä on ollut todella hauskaa ja mielekästä. Olen tyytyväinen lopputulokseen. Tässä vaiheessa tuntuu aika hyvältä, Liutu kiteyttää ajatuksensa.

Aiemmin julkaistu uutinen aiheesta.

 

Lisätiedot:

Kuvataiteilija Jarkko Liutu p. 050 326 5659, jarkko.liutu(at)gmail.com