Kaupunkipyörät palvelevat kuntalaisia sekä matkailijoita.
Kaupunkipyörät palvelevat kuntalaisia sekä matkailijoita.

Kaupunkipyörien käyttö kesäkuussa – uusia asemia Imatralle lähiaikoina

Kolmen viikon aikana Imatralla tehtiin 55 pyörävuokrausta.

Imatralla on kesän aikana käytössä KaaKau Oy:n kaupunkipyöriä. Käyttäjät ottavat pyörän käyttöön DonkeyRepublic –sovelluksen kautta, ja käyttöönotto sekä palautus tapahtuu kaupunkipyöräasemilla. Asemia ovat tällä hetkellä Imatrankosken tori, Matkakeskus, Kulttuuritalo Virta, Imatra Spa Areena ja Imatran kylpylä. Kesäkuun loppuun mennessä Imatralla oli yhteensä kaksikymmentä pyörää, ja asemaverkostoa laajennettu entisestään. Myös uusia asemia on avautumassa kesän mittaan.

– Kaupunkipyöriä on Imatralla vuokrattu yhteensä 55 kertaa ajalla 8.-30.6., kertoo KaaKau Oy:n perustaja ja operatiivinen johtaja Antti Lääperi. Lähes puolet näistä kolmen viikon aikana tehdyistä vuokrauksista oli monen tunnin mittaisia käyttöjä.

Vuokrausajat ovat usein pitkiä, vaikka monet ajot ovat olleet matkoina suhteellisen lyhyitä. Tämä voi kertoa esimerkiksi turismikäytöstä.

Kesäkuussa 35 prosenttia kaikista matkoista oli alle puolen kilometrin mittaisia. 1-2 kilometrin pituisten matkojen osuus oli 25 prosenttia.

Käyttäjät tuntuvat olevan tyytyväisiä palveluun, sillä se on saanut arvosanan 4.2 asteikolla 1-5. Kaupunkipyöriä voi käyttää myös rekisteröityneenä kuukausikäyttäjänä.

Matkakeskus ja Imatrankosken tori ovat olleet aktiivisia pysäkkejä lyhyillä vuokrauksilla.

– Imatrankoski on ollut asemista selvästi suosituin. Pikkuhiljaa käyttäjät innostuvat kuitenkin siitä, kuinka kätevästi pyörillä pääsee kulkemaan Keskusasemalta Imatrankosken suuntaan, Lääperi sanoo.

Nykyisten asemien lisäksi Imatralle perustetaan lähiaikoina myös täysin uusia kaupunkipyöräasemia.

– Uudet kohteet ovat Ukonniemen uimaranta sekä Prisma, Lääperi kertoo.

Lue lisää KaaKaun sivuilta.

 

Lisätiedot:

KaaKau Oy:n operatiivinen johtaja ja perustaja Antti Lääperi, p. 0405622154, antti@kaakau.fi.