Dark Ride Brothers on perustettu Imatralla.

Imatra-päivän pääesiintyjä on Dark Ride Brothers

Imatralaislähtöinen bändi on parhaillaan kesäkiertueella Saksassa.

Lauantaina 24.8. vietettävä Imatra-päivä huipentuu iltakonserttiin Koskenpartaalla, kun pääesiintyjänä lavalle nousee imatralaislähtöinen bändi Dark Ride Brothers. Yhtye julkaisi uusimman, Join The Ride -nimisen albuminsa huhtikuussa 2019.

Suomalais-saksalainen bändi on perustettu Imatralla Sven Langbeinin ja Vesa Winbergin toimesta noin viisi vuotta sitten. Musiikki on kansainvälisestikin pätevää pop-rock-countrya; yhtye tekee kesällä 13 keikan mittaisen kiertueen Saksaan ja Sveitsiin. Dark Ride Brothers on ennenkin ollut kiertueella Saksassa, ja tällä kertaa tien päällä vierähtää tiiviit kaksi viikkoa.

Kitaristi-laulaja Langbein on innoissaan kesästä:

– Kiertue tulee olemaan intensiivinen, sillä lähes joka päivä on keikka. Onneksi meillä on todella ammattitaitoinen henkilöstö mukana, ja tietenkin iso Dark Ride -perhe paikan päällä. Saksassa keikoilla vallitsee ainutlaatuinen tunnelma, enkä ole malttanut odottaa siellä esiintymistä.

– Keikkalipuista jaetaan jopa kuvia sosiaalisessa mediassa, Langbein kuvailee kansainvälisen fanikunnan innostusta.

Bändin omien kappaleiden soittokerratkin puhuvat menestyksen puolesta: suoratoistopalvelu Spotifyssa Jetplane -niminen kappale on kerännyt yli 128 000 kuuntelua.

Kesällä Dark Ride Brothers palaa syntymäkaupunkiinsa viihdyttääkseen Imatra-päivän osallistujia. Imatra-päivä on kesän huipennus, koko kansan tapahtuma.

– On aivan supersiistiä päästä Saksan kiertueen jälkeen soittamaan mahtavalle Imatran Dark Ride -perheelle, joka on ollut meidän matkassa alusta saakka vahvasti mukana. Kun katsoo taaksepäin, niin vauhtia tulee koko ajan lisää, keikat kasvavat ja matkat pitenevät, mutta aina välillä palaamme Koskenpartaan lavalle, Imatralle – ja joka kerta meillä on kotiyleisöllemme lisää tarinoita kerrottavana ja repullinen uusia yllätyksiä mukana, Langbein kuvailee.

– Muutin seitsemän vuotta sitten Saksasta Imatralle ihastuttuani tähän paikkaan – ja onhan tästä ehdottomasti tullut toinen koti. Nyt on siinäkin mielessä mainio kesä luvassa, että esiinnymme DRB:n kanssa Saksan, Sveitsin, Suomen ja Italian keikkojen lisäksi ensimmäistä kertaa myös kummassakin kotikaupungissani. Tuntuu upealta, että meidät kutsuttiin kaiken lisäksi vielä Imatra-päivään. Se on yksi tämän kaupungin tärkeimmistä päivistä vuodessa, Langbein sanoo.

Elokuun 24. päivä voi Koskenpartaalla kokea, mitä Dark Ride Brothersin matkaan on tarttunut värikkään keikkakesän myötä. Sven Langbein lähettää terveiset kaikille Imatran-päivän osallistujille:

– Koko bändi toivottaa teille aurinkoista Imatra-päivää. Nauttikaa monipuolisesta ohjelmasta, illalla nähdään Koskenpartaan lavalla! Join The Ride!

 

Lisätietoja Imatra-päivästä:

Tapahtuma-asiantuntija Sari Saarinen, p. 020 617 2213, sari.saarinen@imatra.fi (lomalla 30.6. asti)

Imatra-päivä 24.8.

  • Teemana Virtaava Imatra
  • Päivä alkaa perinteisesti Kahvia ja Kohtaamisia -tapahtumaosilla klo 10:30 Inkerinaukiolla
  • Värikäs ja mielenkiintoinen ohjelmisto
  • Kuohuva koski on yksi päivän kohokohdista, koskinäytös klo 18
  • Koskenpartaan lavalla esiintyjiä pian koskinäytöksen jälkeen klo 22 asti