Mari Routti

Projektipäällikkö Mari Routti vaihtaa työpaikkaa

Hanke on edennyt ripeästi rakentamisvaiheeseen.

Imatran kaupungin koulu- ja päiväkotiverkkouudistuksen projektipäällikkönä helmikuusta 2018 toiminut Mari Routti siirtyy toisen työnantajan palvelukseen elokuun alkupuolella.

Routin työsuhde  Imatralla on määräaikainen. Sen piti alun perin päättyä ensi vuonna. Routilla on virka Lappeenrannan kaupungin opetustoimen johtajana, josta hän siirtyi virkavaupudella Imatralle.

─ Toimenkuvaani on kuulunut keskeisimmin palveluverkkopäätöksen toimeenpano siten, että päätösten mukaiset investoinnit etenevät tavoiteaikataulussa ja kustannukset pysyvät hallinnassa. Oma roolini on ollut keskeinen hankkeiden valmistelu- ja suunnitteluvaiheessa, mutta rakentamisvaiheessa huomattavasti vähäisempi. Kun nyt kesällä viimeisenkin koulukeskuksen suunnittelu saadaan valmiiksi, alkaa projektissa hyvin erilainen vaihe. Nyt on hyvä aika tarttua minulle tarjoutuneeseen uuteen haasteeseen.

─ Imatran kaupunki on ollut erinomainen työnantaja ja olen hyvin kiitollinen siitä, että sain mahdollisuuden vetää tätä projektia. Sen sujuva eteneminen ei olisi ollut mahdollista ilman kaupungin ja Mitran henkilöstön energistä ja asiantuntevaa työpanosta sekä ohjausryhmän päämäärätietoisuutta, Routti sanoo.

Kaupunginjohto on ollut hyvin tyytyväinen Routin työpanokseen.

─ Routti on ollut merkittävässä roolissa siinä, että valtakunnallisesti hyvin ainutlaatuinen ja iso palveluverkkouudistus on edennyt tavoitteiden mukaisesti ja aikataulussa, kaupunginjohtaja Kai Roslakka kiittelee.

Imatran kaupunki uudistaa koko kouluverkkonsa ja takaa kaikille koululaisille sisäilmaltaan terveet oppimisympäristöt. Opetus keskitetään kolmeen koulukeskukseen, joista Vuoksenniskan uudisrakennus otetaan käyttöön elokuussa, Mansikkalaan rakennetaan parhaillaan Suomen suurinta puukoulua ja Kosken koulun muutostyöt ovat käynnistymässä.

Kaupunki linjaa lähiaikoina sen, millaista projektikoordinointia palveluverkkoprojekti edellyttää jatkossa, ja kuka tehtävää hoitaa.

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Mari Routti, palveluverkkoprojektin toimeenpano, 040 8372646, mari.routti@imatra.fi

Kaupunginjohtaja Kai Roslakka, p. 020 617 2226, kai.roslakka@imatra.fi