Sienimäen kaukalo ry sai osallistu ja vaikuta -palkinnon vuonna 2018
Sienimäen kaukalo ry sai osallistu ja vaikuta -palkinnon vuonna 2018

Imatralaiset ehdottivat Osallistu ja vaikuta –palkinnon saajiksi viittä yhteisöä ja yhtätoista henkilöä

Osallistu ja vaikuta –palkinto jaetaan Imatran kesänavauksen yhteydessä 25.5. Koskenpartaan lavalla.

Osallistu ja vaikuta –palkinnolla huomioidaan kaupunkilaisia, jotka tekevät pyyteetöntä työtä kaikkien kaupunkilaisten hyväksi. Tänä vuonna yleisö on ehdottanut seuraavia henkilöitä ja yhdistyksiä palkinnon saajiksi ja perustellut ehdotuksiaan seuraavasti.

Henkilöt

Tomi Hämäläinen

”Tomi Imatran seurakunnasta on vienyt iloa moneen Imatralaiseen kotiin muun muassa yksinäisille vanhuksille ”Laulava joulukortti” -tapahtumalla. Mielestäni teko on epäitsekäs sillä hehän lahjoittavat lisäksi saadut rahat hyvän tekeväisyyteen Imatralaisten hyväksi Tämän pitäisi kannustaa muitakin tekemään hyvää!”

Raija Hokkanen

”Raija on pitkällä urallaan auttanut niin monella saralla ihmisiä, että hienoa olisi antaa siitä vihdoin kiitosta. …perusti työtaidon ja Tää ja Nää pajakirpputorin ja auttaa yli omien voimiensa lukuisia nuoria, sekä kirpparikävijöitä ihanalla savolaisuudellaan ja huumorillaan. Raija on tukenut jo nyt työpajakirpputorin avulla monta hienoa nuorta kohti hienoa tulevaisuutta ja työn loputtukin on yhteydessä heihin ja on ihana äitihahmo! Iso nöyrä kiitos hienosta työstä kuuluisi Raijalle.”

Kyösti Kallinen

”Kyösti on tehnyt 25 vuotta intensiivistä vapaaehtoistyötä imatralaisten nuorten uintivalmentajana. Hän on kannustava ja nuoristaan aidosti välittävä aikuinen, joka on kulkenut monen perheen rinnalla hyvin pitkän pätkän elämää. Kyösti on vuosikymmeniä viettänyt uimahallilla liki kaikki viikkojen illat ja monet aamut ja jatkuvat kilpailureissut siihen päälle. Työ teinien kanssa ei ole aina helppoa eikä voi kuin ihailla, miten Kyösti on jaksanut työtä nuorten kanssa tehdä. Lisäksi Kyösti on valmentanut vuosikausia ja yhäkin valmentaa myös imatralaisia aikuisuimareita. Hänen vaikutuksensa imatralaisten hyvinvointiin on laaja ja mittava. Kyösti on nyt lopettamassa valmentajauraansa ja olisi hienoa, jos kaupunki voisi palkita Kyöstin hänen tekemästään huimasta vapaaehtoistyöstä.”

Jaakko Hasu

”Jaakko Hasu on Karhumäen pumptrack-radan "isä". Omalla esimerkillään saanut ihmiset innostumaan ja osallistumaan radan rakentamiseen. Aina kohtelias ja hyväntulinen. Minun ja mieheni lenkkireitti kulkee radan läheltä ja tuntuu mukavalta nähdä lasten pyöräilevän radalla. Rata on hauska lisä ulkoleikeille ja -harrastuksille.”

Jani Telkkä

”Mies mikä tekee vaan töitä Vuoksenniskan hyväksi. Yrittäjä isolla yyllä. Palkannut yli 25 henkilöä näiden viimevuosien aikana. Hyvän tahtoinen kaveri.”

Paula Toivanen

”Paulan kanssa ollaan päästy tutustumaan lampaisiin, kanoihin, kukkoihin ja kerran hän otti mukaan fretinkin onnenkäpäläkerhoon. Viikko ilman kerhoa, on kuin oma huone ilman sänkyä. Kerhossa on kivaa ja maanantaisin päästään kirjastolle näkemään Duppaduulista! Siksi maanantai ja torstai ovat viikon parhaimpia päiviä. Paula on paras ja kaksi meidän luokalta haluaisi myös mukaan kerhoon. Iloisin asia kerhossa on kun pääsin näkemään karitsoita.”

Titta Pitman

”Peräänantamattomasti ajanut Linnalan koulun homeongelma -asiaa eteenpäin. Rohkea tekijä, jonka aikaansaannoksista saa moni kiittää!”

Jussi Honka

”Tuonut Vuokselle virikkeitä ja toimintaa.”

Tiina Elomaa

”Tiina on Kouvolasta kotoisin oleva aktiivinen superäiti ja yrittäjä. Tiinalla on katras lapsia ja silti aina aikaa omille ja vieraille. Ehtii harrastaa, kilpailee ja kouluttaa aktiivisesti MMAssa. Tiina ja puolisonsa ostivat vanhan Itä-Siitolan koulun kodikseen ja ovat tohinalla remontoineet asuntoa suurperheelleen. Toukokuussa avautuu entisessä Itä-Siitolan koulussa Tiina tupa (kahvila) ja sotamuseo. Tästä kaikesta yritteliäisyydestä Tiina ansaitsaisi ehdottomasti palkinnon :)”

Titta Honkasalo

”Titta pitää imatralaiset sekä turistit hyvässä pullassa! Ihanat kotitekoiset herkut! Kahvila siisti ja miljöö kiva!”

Risto Olavi Koskinen

”Oli kerran Vuoksenniska-trilogian kirjoittaminen, historian kokoaminen. Vuoksenniskan henkiin herättämistä. Hänen ideansa kaupunginosan asukkaiden yhteisestä talosta, jossa olisi kirjasto ym. on tavallaan toteutunut uudessa senioritalossa, Immolan Loiste, johon kirjasto sijoitettiin. Oli kerran Vuoksenniska-ryhmän luominen v.2011. jäseniä yli 2000. Mielestäni hänen työnsä olisi pitänyt huomioida jo aikaisemmin. Hän herätti PRO Vuoksenniska-liikkeen, joka on johtanut paikan elpymiseen ja huomion saamiseen.”

Yhteisöt

Vuoksenniskan Seudun Kauppakadut Ry

”Vuoksenniskan elinvoimaa lisäävä yhdistys ja toimija. Tekee pyytetöntä työtä vuodesta toiseen.”

Kohtaamispaikka Pisara, Imatran seurakunta

”Pisara kokoaa Vuoksenniskan ja lähiseudun väestöä yhteen. Tarjoaa seuraa yksinäisille, ruokaa vähävaraisille, vertaistukea lapsiperheille uskontokunnasta tai kotikunnasta riippumatta.”

Niskalammin asukasyhdistys

”Niskalammen alkuperäisasukkaana koen, että asukasyhdistys on kehittänyt aluetta ja toivon, että aktivoituisi entisestään.”

Vuoksen Kiekkofanit ry

”Arto Vento on nostanut kannatusryhmän suosta jaloilleen ja saanut aikaan hienon porukan kannustamaan omaa paikallista lätkäjoukkuetta.”

Nuorisotila Hengaamo

”Hyvä nuorten vietto paikka kun ei ole tekemistä. Voivat myös keskustella asioistaan ja hoitaa te-toimisto asioita. Avustavat mielellään nuoria.”

 

Lisätietoja kehittämis- ja työllisyyskoordinaattori Sirkku Sarlomo, sirkku.sarlomo@imatra.fi, p. 020 617 2225

Osallistu ja vaikuta -palkinnolla palkitaan toimelias, aikaansaava, asukkaiden hyvinvointia ja elinvoimaa parantanut henkilö, asukasyhdistys tai vastaava yhteisö.

Palkinto myönnetään Imatran kaupunginosia tai laajemmin Imatraa tai kaupungin palveluja kehittävästä toiminnasta. 

Palkitsemisen tavoitteena on 

- kannustaa asukkaiden osallistumista kaupungin ja
lähiympäristön kehittämiseen
- vahvistaa yhteisöllisyyttä ja lisätä osallisuuden tunnetta
- nostaa esille ja kiittää aktiivisia toimijoita
- tehdä osallistu ja vaikuta toimintaa tunnetuksi
- korostaa osallistumisen merkitystä Imatran kaupungin
palvelutoiminnan ja kaupungin kehittämisessä

Lue lisää Kaupungin verkkosivuilta