Mansikkalan päiväkodin piha

Mansikkalan päiväkodin sisäilmatutkimukset valmistuivat

Päiväkodista ei löydetty syytä oireilulle, tutkimuksia jatketaan.

Mansikkalan päiväkodin tiloja ryhdyttiin tutkimaan  kevättalvella, koska epäiltiin muutamien lasten oireilevan sisäilman vuoksi. Oire-epäilyjä on ollut alle kymmenen.

Tilat tutki ulkopuolinen tutkimusyritys Raklamit Oy. Tutkimus kohdentui kolmeen tilaan, jossa oireilua esiintyi. Esiintyneet oireet viittasivat kemiallisiin yhdisteisiin (VOC). Lisäksi tutkittiin varmuuden vuoksi myös ilmanäytteillä mikrobipitoisuudet.

Tutkimusnäytteistä ei paljastunut syytä oireilulle, sillä tulokset eivät ylittäneet viitearvoja sen enempää VOC-arvojen kuin mikrobipitoisuuksien osalta.

Varmuuden vuoksi vanhat muoviset paljeseinät poistetaan tänään perjantaina. Lisäksi kattoikkunan ympäristö tutkitaan rakenneavauksin. Samoista tiloista otetaan vielä materiaalinäytteitä ulkoseinistä. Nämä lisätutkimukset toteutetaan ensi viikolla.

Jos lapsi oireilee ja huoltaja epäilee syyksi päiväkodin sisäilmaa, on otettava yhteyttä päiväkodin henkilökuntaan ja terveydenhuoltoon.

 

Lisätietoja:

Tilahallinta- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, p. 020 617 4450, sami.turunen@imatra.fi

Mikonpuiston pieni vesivahinko kuivatetaan, korjaus kesällä

 

Mikonpuiston päiväkodissa tiistaina havaittu vesivahinko on tutkittu ulkopuolisen kartoittajan toimesta. Kastunut alue on hyvin paikallinen ja sen kuivaus on parhaillaan käynnissä.

Tarvittavat korjaustyöt aloitetaan 3.6. ja ne valmistuvat kuivatusajasta riippuen kesän aikana. Päiväkodin Mintut-ryhmä siirtyy tarvittaessa korjaustöiden ajaksi väistötiloihin Imatrankosken koulun tiloihin.

Tiistaina havaittiin Mikonpuiston päiväkodissa Mintut-ryhmän wc-tiloissa pintavedetyn vesiputken sumumainen, pieni vuoto. Sen seurauksena vuodon takainen taustaseinä on kostunut.

Tällä hetkellä vesivahinko ei aiheuta mitään muutoksia päiväkodissa. Vauriokohta on rajattu niin, että kosteuspaikasta ei pääse huoneilmaan haitta-aineita.

 

Lisätietoja:

Tilahallinta- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, p. 020 617 4450, sami.turunen@imatra.fi