Koskenparras, kesänavaus
Koskenparras

Imatran kesä alkaa toukokuun viimeisenä viikonloppuna

Kesänavauksessa katumaalausta, musiikkia, päättäjien tenttausta, koskinäytös ja Fortumin padolla kävelyä.

Kesä saapuu kaupunkiin 24.-25.5. Tänä vuonna kaupungin kesänavaus on tavallista näyttävämpi. Imitsi toteuttaa sen yhteistyössä Fortumin ja kaupungin kanssa.

Kesänavaus alkaa perjantaina 24.5. Koskenpartaalla lasten hulinoilla. Luvassa on perinteiseen tapaan katumaalausta. Sen lisäksi on tarjolla Miska Pressan Katti -esitys ja pomppulinna.

Lauantaina 25.5. avataan kesä kello 11-12 kaupunginjohtaja Kai Roslakan puheella. Ohjelmassa on myös sirkuksen, tanssin ja musiikin taikaa.

─ Imitsi täytti keväällä 20 vuotta. Paljon on tuona aikana tehty. Kesän avaus on yksi meidän tärkeimpiä tapahtumia. Se käynnistää kesäkauden, Imitsin toiminnanjohta Liisa Marsio sanoo.

Avajaisten yhteydessä on myös luvassa Imatran kaupunkibiisi-kisan voittajakappaleen ensiesitys.

Areenassa päättäjät vastaavat kysymyksiin

Lauantaina kello 12 alkaa Koskenpartaalla kaupungin järjestämä Imatra-areena, joka toteutetaan nyt toisen kerran. Areenassa kaupungin päättäjät ja johto vastaavat kaupunkilaisten kysymyksiin. Kysymyksiä kerätään 12.5. asti. Voit jättää oman kysymyksesi tätä kautta.

─ Viime vuonna oli ensimmäistä kertaa tällainen kaupunkilaisten ja virkamiesten keskustelutilaisuus. Nyt on jälleen hyvä tilaisuus esittää ajankohtaisia kysymyksiä ja saada niihin vastauksia , Areenan järjestelyistä vastaava yhteysjohtaja Tea Laitimo toteaa.

Imatra-areenan lopuksi jaetaan Osallistu ja vaikuta –palkinto.

Koskenpartaan tapahtuma päättyy seurakunnan puhallinorkesterin säveliin.

Koskenpartaalla on esittelyssä myös kaupunkipyörät ja yhteiskäyttöautot. Hybridiautoja voivat virka-ajan ulkopuolella vuokrata myös kaupunkilaiset ja matkailijat.

Fortum juhlii patoa

Kesänavauksen uusi erikoisuus on se, että samaan aikaan Fortum juhlistaa 90 vuotta täyttävää Imatran vesivoimalaitostaan.

Tilaisuus alkaa lauantaina kello 14 Padon länsipäästä eli hampurilaisravintolan puolelta. Juhlapuheiden jälkeen yhtiö avaa energiapolun. Yleisöllä on harvinainen tilaisuus, sillä Fortum päästää kaupunkilaiset kulkemaan padon yli. Sieltä energiapolku kulkee kaupunkipuron vartta pitkin aina voimalaitokselle asti. Voimalaitoksella on mahdollisuus tutustua valokuvanäyttelyyn ja virtuaalisesti voimalaitokseen.

─ Päivälleen 90 vuotta sitten täällä Imatralla vihittiin käyttöön Suomen suurin voimalaitos. Tänään juhlimme tämän Suomen suurimman ja tunnetuimman vesivoimalaitoksen padon peruskorjauksen valmistumista ja voimalaitoksen 90-vuotispäivää, Fortumin sähköntuotannosta vastaava johtaja Tiina Tuomela kertoo.

Yhtiö on varautunut siihen, että padon yli kulkijoita on useampi tuhat ihmistä.

Fortumin energiapolku on auki lauantaina kello 14-17. Kello 17.30 sillan liikenne suljetaan koskinäytöksen vuoksi. Kosken luukut avataan klo 18.

 

 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Liisa Marsio, Imitsi, liisa.marsio@imitsi.fi, 040 550 3327

Viestintäpäällikkö Tommy Wikström, Fortum,  tommy.wikstrom@fortum.com,  p.050 453 6590

Yhteysjohtaja Tea Laitimo, Imatran kaupunki, tea.laitimo@imatra.fi, p. 0400 156 677

 

Imatran kesä on täynnä eloa

Imatran kesässä tapahtuu moneen makuun. Tässä joitakin kesän menovinkkejä:

 

 • Mustan ja valkoisen teatterifestivaali 4. - 9.6.  Teatteria, tanssia ja sirkusta ympäri maailman. 
 • Kuninkaan pidot 8.6. Neljättä kertaa Imatralla järjestettävä keskiaika- teemainen tapahtuma, jossa on ripaus miekkoja ja magiaa.
 • Imatranajo 14. - 16.6. Suomen ainut moottoripyörien katuratakisa, josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu
 • Koskinäytökset 26.6. - 25.8. ke-su klo 18. Mahtava Imatran koski kuohuu jälleen.
 • Big Band Campin konsertit 26. - 29.6. Ilmaiskonsertteja kaupungin keskustassa hyvällä fiiliksellä ja leppoisalla tunnelmalla. 
 • Tankki täyteen –kesäteatterinäytökset 27.6.-4.8. Imatralla Kruununpuiston kesäteatterissa nähdään kesällä 2019 Neil Hardwickin ja Jussi Tuomisen kirjoittama ratkiriemukas komedia Tankki täyteen.
 • SCL Imatra Strongman Showdown 29.6. Kotimaan mahtavimmat supermiehet ja kansainväliset huiput ottavat toisistaan mittaa.
 • Virran kesäklubi Kulttuuritalo Virran piha-auditoriossa keikkoja heinäkuussa. Luvassa 5.7 ASA & Band, 13.7. Maurisen Akan poika, 20.7. Puppa J & Rytmirengit, 27.7. MeriTuuli, 3.8. Kalevauva.fi
 • Äijänkärräyksen MM-kisa 6.7. Naiset työntävät miehiä maitokärryillä tosimielellä ja vähemmän tosikkoina. Musiikkia Koskenpartaan lavalla.
 • Dragonboat-kisa 7.7. Vuoksen Kalastuspuistossa.
 • Karjalan Kovin 19. - 21.7. Suomen suurin ja kuumin CrossFit-tapahtuma. 
 • Imatra MTB 10.8. Kaikille avoin maastopyöräilytapahtuma Ukonniemessä, sinisen Saimaan rannalla. 
 • Makkarafest 7.9. Näissä kinkereissä eivät jauhomakkarat pärjää.