Tainionkosken kaava-alue

Imatrankosken ja Tainionkosken koulukiinteistöjen tulevaisuus linjattavaksi

Asemakaavamuutosten esittelytilaisuus torstaina. Tainionkosken koulua esitetään edelleen suojeltavaksi, Tainiontaloa ja Imatrankosken koulua purettavaksi.

Imatrankosken ja Tainionkosken koulujen tulevaisuutta pohditaan nyt. Molemmissa kouluissa opinnot päättyvät, kun Mansikkalan koulukeskus valmistuu syksyksi 2020.

Koulualueiden asemakaavamuutosehdotukset ovat nähtävillä tästä päivästä eli 6.5. alkaen.

Suunnitelmissa ehdotetaan Imatrankosken koulun osalta, että koulu puretaan ja paikalle sallitaan kerrostalorakentamista.

Viereiselle päiväkodille ja päiväkodin pysäköinnille ja saattoliikenteelle esitetään asemakaavamuutoksessa omat korttelialueet. Koulukorttelin metsäinen ulkoilualue yhdistetään osaksi alueellista virkistysaluetta. Tennis- ja rullaluistelukentät säilyvät kaavamuutoksessa, ja pallokentälle esitetään oma alueensa.

Tainionkosken koulukiinteistö säilytetään

Kaavamuutoksessa vanha Tainionkosken koulurakennus esitetään suojeltavaksi voimassa olevan yleiskaavan mukaisesti.

─ Sille toivotaan löydettävän jatkokäyttöä, kaupunkisuunnittelupäällikkö Ulla Karjalainen toteaa.

Sen sijaan Tainiotaloa eli entistä yläkoulua ei kannata säilyttää. Rakennus vaatisi täydellisen peruskorjauksen, jonka kustannukset nousisivat uudisrakentamista vastaaviksi. Myös koulun lisärakennukset sekä vanhan koulun pihapiirin pohjoislaidalla sijaitseva lisärakennus tullaan purkamaan huonokuntoisina.

Purettavan Tainiotalon tilalle esitetään asuinrakentamista.

Alueen pysäköintialueet, puusto ja korttelin sisäiset kulkureitit säilyvät

kaavamuutoksessa nykyisellään.

Suunnitelmien esittely ensi torstaina

Asemakaavasuunnitelmia esitellään torstaina 9. päivänä toukokuuta kello 13.-18 Imatran kaupungintalon ala-aulassa eli Talvipuutarhassa.

Suunnitteluaineistot julkaistiin sunnuntaina kaupungin internet-sivuilla (imatra.fi).  Asemakaavasunnitelmat ovat nähtävillä 7.6.2019 asti. 

Palautteet kaavaluonnoksista tulee jättää 7.6.2019 klo 15.00 mennessä (Imatran kaupunki, Kaupunkikehitys ja tekniset palvelut, Kaupunkisuunnittelu, Virastokatu 2, 55100 Imatra) tai sähköpostitse (kirjaamo@imatra.fi). Palautelomake on saatavilla internetistä ja Imatran kaupungintalolta kaupunkisuunnittelusta.

 

Kaavamuutosaineisto:

Imatrankoski

Tainionkoski

 

Lisätietoja: 

Kaupunkisuunnittelupäällikkö Ulla Karjalainen, p. 020 617 4457, ulla.karjalainen@imatra.fi