Kuva
Sähköaseman havainnekuva

Kaupunki on myynyt maa-alueen Fingrid Oyj:lle sähköasemaa varten

Tiedote
25.4.2019 13:31

Imatran kaupunki on myynyt Fingrid Oyj:lle maaliskuussa 2019 maa-alueen Fortumin voimalaitoksen eteläpuolelta. Alueelle on kaavoitettu sähköasemaa varten tontti.

Tontti tulee rakentaa kaavamerkinnän mukaan ympäristöä säilyttäen. Alueen kasvillisuuden ja pinnoitemateriaalien tulee mukailla alueen alkuperäisasua ja alueen hoitotaso tulee pitää korkeana. Sähköaseman tontin eteläosa on ollut kaupungin omistuksessa ja pohjoisosa Fortum Power and Heat Oy:n omistuksessa. Fingrid Oyj on ostanut myös Fortumilta sen omistaman tontinosan. Koko tontin pinta-ala on 8438 m2 ja rakennusoikeus 1500 kem2.

Tontin eteläosaan on kaavoitettu Voimanranta-niminen kevyen liikenteen raitti, jonka Fingrid rakentaa, mikäli tarvitsee sitä huoltotienä. 

Fingrid on teettänyt sähköaseman ja siihen liittyvän voimajohtomaisemaportaalien arkkitehtisuunnitelman arkkitehtitoimisto Virkkunen & Co:lla vuonna 2017.

Uuden sähköaseman rakentaminen alkaa tänä vuonna, vajaan 4 miljoonan euron urakan on voittanut ABB Oy. Vanha avokytkinkenttä poistuu käytöstä kun sähköasema ja voimajohtorakenteet ovat valmistuneet, myös muutama vanha voimajohtopylväs korvataan uusilla maisemapylväillä.  

- On hienoa, että alueelle rakennetaan uutta ja samalla alueen yleisilme uudistuu vanhaa kunnioittaen. Ja tuleehan tontin myynnistä kaupungille myös tuloja, toteaa kaupungingeodeetti Sini Pekkala

Lisätietoja: kaupungingeodeetti Sini Pekkala, p. 020 617 4456, sini.pekkalaatimatra.fi (sini[dot]pekkala[at]imatra[dot]fi)