Kostinpuistosta on tulossa lähiliikunta-alue.

Kostinpuiston suunnitelmat lautakunnan linjattavaksi

Kaksi vaihtoehtoa päätettävänä.

Kostinpuiston lähiliikunta-alueen suunnitelmat ovat hyvinvointilautakunnan päätettävänä ensi tiistaina. Puistosta on tulossa Mansikkalan koulukeskuksen pienempien oppilaiden lähiliikunta-alue. Koulu-ajan ulkopuolella alue on kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä.

Lautakunnalle esitellään kahta eri vaihtoehtoa. Päätösesityksessä esitetään valittavaksi vaihtoehtoa 1.

 Malli 1

Valittavana on malli, jossa on pieni pieni alue pelaamista varten. Se voitaisiin jäädyttää talvella luistelulle.  Tällöin luovuttaisiin Linnalan vanhan koulun kentän ja Linnalan ns. takakentän jääalueiden ylläpidosta.

Ensimmäiseen malliin kuuluu myös noin 13 X 22 metrin kokoinen liikunta-areena, erilaisia keinuja, tasapainoilualue sekä pieni varasto luistinten vaihtoon ja pienten liikuntavälineiden varastointiin

Malli 2

Toisessa mallissa jäädytettävä liikunta-alue puuttuu, jolloin Linnalan kentän suunnittelussa tulee maksimoida kentälle suunnitellun ison jään koko. Toiseen malliin on suunniteltu areenan, keinujen ja tasapainoalueen lisäksi rantalentopallokenttä ja tila katukoripallon pelaamiselle. Tässä suunnitelmassa on myös pieni varasto liikuntavälineille.

Muutos luontoa säästäen

Molemmat suunnitelmat merkitsevät sitä, että frisbeegolfin radalle joudutaan etsimään uutta paikkaa. Tosin ainakin kolme väylää jää Kostinpuistoon.

─ Kostinpuiston toteutus tullaan tekemään luonnon ehdoilla, puustoa mahdollisimman paljon säästäen, Harri Valtasola lupaa.

Kun lautakunta on valinnut toteutettavan vaihtoehdon, Kostinpuiston lähiliikunta-alueen suunnitelmia jatkotyöstetään ja urakkakilpailutus käynnistetään. Työt voidaan käynnistää alueella ensi syksynä. Urakan rahoitus jaetaan kahdelle vuodelle, joten töiden tulisi olla valmiina syksyllä 2020, kun Mansikkalan uusi koulukeskus valmistuu.

Urakan hinta selviää kilpailutuksen jälkeen.

 

Lue lisää aiheesta lautakunnan listalta.

 

Lisätietoja:

Hyvinvointi- ja koulutuspalveluiden erityisasiantuntija Harri Valtasola, p. 020 617 5555, harri.valtasola@imatra.fi

 

Mansikkalan koulun pihasuunnitelmat valmistumassa

 Mansikkalan koulukeskuksen pihasuunnitelmat ovat niin ikään lähes valmiina. Suunnitelmiin on sisällytetty muun muassa esi- ja alkuopetuksen piha-alue sekä aktiivipiha, joita koulun kaikki oppilaat voivat käyttää joustavasti. Koulukeskuksen piha-alueelle on tulossa muun muassa 14 X 8 metrinen kenttä, keinuja, kiipeilytelineitä, leikkivälineitä, peliareena, pieni katsomo, koripallotelineitä, pingispöytiä, maatrampoliineja, palloiluseinä, rinneliukumäki, kiipeilyseinäke ja temppurata.

─ Uskon, että Mansikkalan pihasta ja Kostinpuistosta yhdessä urheilutalon kuntoilualueen kanssa tulee monipuolinen kokonaisuus, josta löytyy mielekästä tekemistä eri ikäisille lapsille ja nuorille koulupäivän aikana. Hienoa olisi, jos rakennettavat alueet olisivat aktiivisessa käytössä lisäksi kouluajan ulkopuolella, toteaa projektipäällikkö Mari Routti.

Pihan rakentaminen kuuluu osana YIT:n puukoulun rakentamisurakkaan.

 

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Mari Routti, palveluverkkoprojektin toimeenpano, 040 8372646, mari.routti@imatra.fi